ריזוטו טבעוני סיציליאני קארי
מחפשים מתכון טעים בטירוף לריזוטו טבעוני? מצאתם!
המתכון הזה לריזוטו עשיר בטעמים, ומתאים גם לטבעונים וגם לאוהבי אוכל בריא.
ואם המנה הזו תשאיר לכם טעם של עוד (והיא תשאיר…), אתם מוזמנים גם להצטרף לסדנת בישול מיוחדת במסגרת כנס אוכלים בריא 15 (פרטים בתחתית המתכון).
למתכוני בריאות קודמים של ריזוטו טבעוני:
"ריזוטו" כרובית עם קרם שקדים ועשבי תיבול
מתכון לריזוטו טבעוני סיציליאני קארי
מצרכים ל-4 סועדים:
כוס אורז מלא עגול
3 עגבניות בשלות
6 פטריות פורטובלו
חופן גרגירי כוסברה
חצי כוס מי קוקוס
בצל גדול
2 שיני שום
כפית קארי או כורכום
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח גס אטלנטי
2 כוסות מים
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
שוטפים את האורז, מסננים ומניחים לייבוש.
מבשלים את האורז עם 2 כוסות מים כחצי שעה.
קוצצים את העגבניות והבצל.
מניחים את הבצל לאידוי בסיר נפרד עם 2 כפות שמן זית, עד שמזהיב, מוסיפים את שיני השום וגרגירי הכוסברה ומערבבים.
מוסיפים את העגבניות ומבשלים לעשר דקות.
מוסיפים את הפטריות, פלפל ומלח ומבשלים לעוד מספר דקות.
לבסוף מוסיפים את מי הקוקוס והקארי ומערבבים.
לפני ההגשה מעבירים את האורז לסיר התבשיל, מערבבים ומאדים למשך כמה דקות עד שהאורז סופג את הרוטב ומגישים.
רוצים ללמוד לבשל בריא עם אביטל סבג?
ביום חמישי ה-28.11 אביטל סבג מגיעה לכנס "אוכלים בריא 15" להעביר סדנת בישול בריאה לחיזוק ושמירה על מערכת העיכול.
בסדנה טעימה זו תלמדו להכין (וגם תטעמו) מתכוני בריאות מפתיעים וטעימים:
- מרק מיסו קוריאני עם פטריות מרפא
- ממרח צ'אטני קוקוס
- אורז מלא עם אצות וירוקים
וגם תלמדו כיצד מערכת עיכול מאוזנת מובילה לחיים בריאים ושמחים, ותגלו טיפים מעשיים ומזונות מרפאים להקלה על בעיות נפוצות.
פרטים והרשמה באתר כנס אוכלים בריא 15
הנחה לגולשי EatWell בהקלדת קוד קופון: 1313
שימו לב: מספר המשתתפים בסדנה מוגבל ל-25 משתתפים בלבד. כדאי להזדרז!