Nikui_Fly
Nikui_Fly

ריזוטו פתיתים

מאת: רינה צדוק
זמן קריאה: < 1 דקה
ריזוטו טבעוני עשיר ומפנק

צילום: גל בן זאב   סטיילינג: נטשה חיימוביץ

Thymoquin_In

מנה משביעה וחגיגית

חומרים:

3 כפות שמן זית

2 כוסות עגבניות שרי חצויות

4 שיני שום קצוצות

כוס חלב שקדים (עדיפות להכנה בבית)

500 גרם פתיתים מקמח מלא  (שקית של חברת ״השדה״)

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס

חצי כוס עלי בזיליקום טריים

הכנה:

מחממים מחבת רחבה עם שמן זית, מניחים את העגבניות החצויות וצולים אותם כ-5 דקות.

מזיזים את המחבת מידי פעם, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים.

מתבלים במלח פלפל, מבשלים את העגבניות עד שהן נעשות רכות לא מפורקות לגמרי.

בישול הפתיתים

אני נוהגת לבשל את הפתיתים כמו פסטה, לסנן מהמים כ-2 דקות לפני הזמן.

ממלאים סיר במים עם כפית מלח ומביאים לרתיחה, זורקים שקית פתיתים למים ומערבבים.

(עוקבים אחר הוראות היצרן)

מסננים מהמים ומניחים על מגש או תבנית לקירור.

מחממים חלב שקדים, יוצקים על הפתיתים ומערבבים בעדינות כדי לא להפוך את הפתיתים לעיסה.

מערבבים את העגבניות עם הפתיתים, מוסיפים עלי בזיליקום ומגישים.

 

המתכון מוגש באדיבות סולתם.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו