Thymoquin_Fly
PassoverFocus_Fly

איך אומרים Raw Food בעברית?

מאת: שלומית מנברג
זמן קריאה: 3 דקות
שלוש שנים אחרי תחילת המסע שלה בעקבות אוכל חי, שהתחיל בים המלח, המשיך באריזונה והסתיים בהוואי, שלומית מנברג מפרסמת ספר מתכונים מקסים
supherb_IN

המסע שלי התחיל בים המלח. הצטרפתי לקהילת עץ החיים בישראל לצום מיצים של 10 ימים, רציתי להתנקות, לנקות את הגוף, לנקות את הנשמה, לנקות את המחשבות, רציתי להתנתק.

עשרה ימים שתיתי כל יום 2 ליטר של מיצי ירקות ופירות טריים ואורגניים וגיליתי בהירות מחשבתית ורמות של אנרגיה שלא האמנתי שיכולות להיות בי רק משתיית מיצים. כעבור חצי שנה מצאתי את עצמי באותו מקום סוחטת מיצים לכשמונים אנשים עם שמחה בלב ואהבה בעיניים. פגשתי את ד"ר גבריאל קאזנס ואת אשתו המקסימה שנטי והם פתחו בפניי עולם חדש ומרתק, עולם של Raw Food.

חודש אח"כ כבר הייתי בדרכי לאריזונה אל המדבר של פטגוניה למרכז של עץ החיים (Tree of Life Rejuvenation Center), שם נשארתי ארבעה חודשים בהם למדתי, התנסיתי, חוויתי וחייתי אורח חיים של הקשבה והבנה של הגוף דרך תזונה יוגה ומדיטציה. עבדתי במטבח ולמדתי את האומנות והיצירתיות של מטבח האוכל החי ומלא החיים. עבדתי בגן האורגני ולמדתי על חקלאות וקומפוסט, למדתי שיעורי תזונה
Raw Food ואורח חיים מהמורים הנפלאים של המרכז והוסמכתי כשפית של Raw Food.

כאשר נשאלתי על מטרותיי לחמש השנים הקרובות עניתי בלי היסוס רואו פוד בישראל, חשבתי לעצמי שישראל היא מקום מושלם לנהל בו אורח חיים של מזון חי. ארץ בה שפע של פירות וירקות, שמש, אדמה פוריה ואנשים חמים.

החיים הובילו אותי להוואי, שם עבדתי במרכז נטורופתי, זכיתי לנהל מטבח על טהרת האוכל החי. בהוואי גיליתי את הקקאו בצורתו הטבעית, התחלתי לשחק איתו, גיליתי את איכותו המופלאה, פתחתי דוכן בשוק האיכרים המקומי ומכרתי אוכל חי ובעיקר שוקולד לא מעובד. זכיתי לראות את פניהם המחייכות של לקוחותיי שחזרו שבוע אחרי שבוע והבנתי שוב את הקסם שבאוכל החי, את החיות שבו.

היום, שלוש שנים אחרי תחילת המסע המופלא הזה החלטתי לפרסם את אוסף המתכונים שלי, מתכונים שיצרתי, פיתחתי ואספתי במשך השנים ואשר עברו גיור והותאמו למטבח הישראלי.

הספר הזה הגיע מתוך צורך ונעשה בזכותם של אנשים מופלאים שמאמינים שמגיע לנו טוב. אז איך אומרים Raw Food בעברית?

הנה שלושה מתכונים ממנו. תיהנו.

ברוקולי ברוטב קשיו וצ'ילי

המצרכים (2 מנות גדולות):

3 כוסות ברוקולי מפורק לפרחים
1 כוס פלפל אדום חתוך לקוביות
½ בצל סגול פרוס דק

לרוטב:

1 כוס קשיו שהושרה במים למשך שעתיים
½ כוס מים
1 עגבניה בינונית
1 שן שום כתושה או יותר, לפי הטעם
קמצוץ מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה לערבב את הברוקולי, הבצל והפלפל האדום
2. לאחד את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר עד לקבלת רוטב חלק
3. לערבב את הרוטב עם הסלט
4. לקשט בפתיתי צ'ילי גרוס

גזר בקארי עם אצות הייג'יקי

המצרכים (4 מנות):

½ ק"ג גזר מגורד
1 כוס אצות הייג'יקי
מושרות ב 2-3 כוסות מים כ-3 שעות
1 כוס נבטי מאש
2 כפות אבקת קארי
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
2 כפות חומץ בלסמי או חומץ תפוחים

לגיוון אפשר להוסיף צנוברים,שומשום או קוביות אבוקדו

גזר בקארי עם אצות הייג'יקי

אופן ההכנה:

1. להוציא את האצות מהמים
2. לערבב את כל המצרכים יחד בקערה גדולה

הצעה נוספת להגשה: לגלגל באצות נורי או בעלי חסה טריים

מקרון קוקוס בשני צבעים

המצרכים (כ-40 עוגיות):

3 כוסות קוקוס יבש
1 כוס קמח שקדים או שאריות מחלב שקדים
כוס סירופ אגבה או דבש
⅓ כוס חמאת שקדים
1 כפית וניל
½ כפית מלח
• בשביל המקרונים החומים: ½-1 כוס קקאו לפי החוזק הרצוי

מקרון קוקוס בשני צבעים

אופן ההכנה:

1. לאחד את כל המרכיבים חוץ מהקקאו במעבד מזון או בקערה בעזרת כף עץ
2. ליצור עוגיות מחצי מכמות העיסה, מותר להיות יצירתיים עם הצורה…
3. להוסיף את הקקאו לחצי השני של העיסה וליצור גם ממנו עוגיות
4. את העוגיות להניח על ניר טפלקס ולייבש 8 שעות בחום של 40 מעלות
5. להוריד את העוגיות מניר הטפלקס, להניחם על רשת ולייבש עוד 3-4 שעות
6. יותר זמן במייבש = עוגיות יבשות יותר, פחות זמן במייבש = עוגיות רכות ורטובות יותר

 

את הספר ניתן להזמין במייל:
hebrewraw@gmail.com

או בטלפון: 04-9902254 (רות)

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו