mushroom_Fly
himalaya_fly

קרפצ'יו חציל טעים וקליל

מאת: המתכון באדיבות ליאור חיליץ - שף ראשי ברשת קפה ביגה
זמן קריאה: < 1 דקה
לא כל יום חושף השף מתכון של אחת מהמנות האהובות במסעדה שלו, אבל כשהוא מחליט לעשות את זה, לא ניתן לכם לפספס

קרפצ'יו חציל טעים וקליל. צילום: יח"צ

himalaya_article

כשאומרים קרפצ'יו מתכוונים לצורת הגשה של המזון בפרוסות דקיקות.

צורת הגשה זו מזוהה בדרך כלל עם בשר, אבל מוצלחת ביותר עם ירקות, כמו בקרפצ'יו החציל המוצע לכם מטה שמהווה מנת פתיחה נהדרת לכל ארוחה.

למתכוני קרפצ'יו נוספים:

קרפצ'יו סלק מפתיע

מתכון לקרפצ'יו פטריות

קרפצ'יו דלעת מתוקה

מתכון קרפצ'יו חציל טעים וקליל

מצרכים:

חציל

חופן פטרוזיליה

שן שום

פלפל חריף (לפי מידת החריפות שאוהבים)

שמן זית

טחינה

פלפל גרוס

מלח

הוראות הכנה:

קולפים את החציל, חוצים אותו ומשמנים אותו בעדינות.

מתבלים בפלפל ומלח, ואופים ב-175 מעלות למשך 45 דקות.

חותכים את החציל לקוביות קטנות (3-4 ס"מ).

לוקחים מגש ומניחים עליו דף אפייה.

מניחים בערימה את קוביות החציל על דף האפייה ומעליהן דף אפייה נוסף.

באמצעות מחבת, מערוך או מגש נוסף משטחים את החציל לעובי אחיד.

קוצצים את הפטרוזיליה, השום והפלפל החריף ומערבבים אותם יחד בקערה.

מסירים את נייר האפייה העליון, מתבלים את החציל שוב עם מעט מלח ומורחים מעליו בנדיבות מתערובת הפטרוזיליה.

מעל הכל מזליפים טחינה ומגישים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו