קדירת ברוקולי וכרובית ברוטב צמחי
חומרים:
2 כוסות פרחי ברוקולי שטופים היטב
1 כוס פרחי כרובית שטופים היטב
4 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
4 כפות טחינה משקדים (כגון "שקדיה")
4 כפות קמח חיטה מלאה / כוסמין מלא
2 כוסות מים
מעט אגוז מוסקאט מגורד
מעט פלפל לבן גרוס
מעט מלח ים אטלנטי
מעט עירית קצוצה / בזיליקום קצוץ
אופן הכנה:
מאדים את הברוקולי והכרובית בסיר אידוי / סיר עם מעט מים ובתוכו מסננת עם הירקות, לא לשכוח לכסות את הסיר… מומלץ לא לאדות את הירקות יותר מדי אלא לשמור על צבעם החיוני.
הכנת הרוטב:
יוצקים את שמן הזית לסיר קטן ועליו את השקדיה. מערבבים מספר שניות ואז מוסיפים את הקמח. בוחשים שוב, כדאי בעזרת מקציף ידני ומוסיפים את המים. בוחשים היטב עד תחילת רתיחה, מכבים את האש, מתבלים. את העירית / בזיליקום מוסיפים כאשר הרוטב מתקרר מעט.
מעבירים את הירקות לקדירה ויוצקים עליהם את הרוטב. אפשר להכניס לתנור ל – 10 דקות, לא חובה.
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

