Laisha_Fly
Thymoquin_Fly

צירופי מזון: מה בריא לאכול באותה צלחת וממה להימנע? מדריך מיוחד

מאת: - המכשירה יועצי רפואה טבעית בתכנית לימודים מהפכנית על בסיס 15 שנות ניסיון, אלפי מטופלים והצלחה מוכחת בריפוי מחלות על ידי שינוי אורח חיים
לא מספיק לאכול בריא - צריך גם לדעת לשלב סוגי מזונות בצורה שהגוף יכול לעכל. הנה כל הפרטים על "שיטת צירופי המזון"

אבות המזון

In2024_Article

במדריך זה נסביר:

 

מהי שיטת צירופי המזון?

שיטת צירופי המזון היא הדרך שלנו להבטיח עיכול תקין ולעודד תהליך של פירוק מזון בצורה שבריאה לגוף. השיטה מגלה לנו כיצד להקפיד על צירופי מזון נכונים, מסייעת לשמור על רמת אנרגיה גבוהה במהלך היום ואף משפרת את הבריאות.

אולי תגידו "לא מספיק לאכול בריא וזהו?" מדוע צריך לקחת בחשבון את הצירוף של מזונות באותה ארוחה, אפילו אם כל המאכלים המוגשים בה הינם בריאים?

עובדה שמעטים יודעים על מערכת העיכול:

מזונות שונים זקוקים לאנזימי עיכול ורמות של חומציות ובסיסיות על מנת להתפרק בצורה המיטבית ביותר. השינויים שעובר המזון בתהליכי העיכול מושפעים מחומרים שונים, כגון: אנזימים ותססים. לכל אנזים יש פעולה מיוחדת משלו והוא לבדו פועל על סוג מסוים של מזון, כלומר: האנזימים שפועלים על פחמימות אינם פועלים ואינם יכולים לפעול על חלבונים או על שומנים ולהיפך!

הקיבה מפרישה סוג אחד של נוזל כאשר אנחנו אוכלים מזון עמילני וסוג אחר של נוזל כאשר אנחנו אוכלים מזון חלבוני.

ולכן כשאנחנו מזינים את עצמנו באוכל בריא תוך כדי הקפדה על שילובים חיוביים אנו מבטיחים לעצמנו תהליך עיכול טוב ויעיל של המזון.

העיקר בצירופי מזון נכונים הוא ההפרדה בין סוגי מזונות שונים והפסקה בין ארוחה לארוחה שמאפשרת לקיבה להשלים את תהליך העיכול.

מה המחיר שהגוף משלם על צירופי מזון לא נכונים?

 

קסרול

האדם המערבי רגיל לאכול בארוחת צהריים מנת חלבון (בשר/עוף/דג) עם תוספת עמילנית (אורז/פסטה/תפ"א). אולם הגוף אינו מעכל שילוב זה בצורה טובה. צילום – deposotphotos

 

כאשר אנחנו אוכלים מזונות בשילובים לא טובים, אנחנו לא מפיקים כל תועלת מהמזון, היות והמזון נרקב במערכת העיכול ויוצר לנו רעלנים בגוף, מה גם שזה מוביל לתחושות לא נעימות של עצירות, נפיחות בבטן, כאבים וחולשה. אכילה לפי צירופי מזון נכונים תבטיח לנו תזונה משופרת והגנה מפני הרעלה.

ראשית, הנה קבוצת המזונות שחשוב להכיר בהקשר של צירופי מזון:

 

צירופי מזון שליליים:

  1. חלבון עם עמילן

  2. מדובר בטעות הנפוצה ביותר! רוב ארוחות הצהריים של האדם המודרני מורכבת ממנה חלבונית של בשר/עוף/דגים המכונה "מנה עיקרית" ומנה עמילנית של אורז/תפוח אדמה/פסטה. זהו צירוף שהגוף אינו יודע לעכל כהלכה והסיבה העיקרית מדוע רוב האנשים חשים עייפות גדולה לאחר ארוחת הצהריים… (אז מה כן לעשות? בפסקה הבאה נגלה..)
  3. חלבון מסוג אחד עם חלבון מסוג אחר

  4. שני חלבונים בצלחת אחת אינם חביבים על מערכת העיכול. צירופים שליליים נפוצים הם חלבון מן החי עם חלבון מן הצומח (כגון עוף עם שעועית), חלבון עם פירות חמוצים (כמה לימון אתם שמים על הדג?), חלבון עם ירקות עמילניים, חלבון עם שמנים.
  5. פירות מתוקים עם פירות חמוצים, עמילן או חלבון.
  6. פירות חמוצים עם עמילן או חלבון (למעט אגוזים).
  7. עמילנים עם פירות.
  8. אגוזים למיניהם עם עמילנים, שמנים וחלבונים אחרים.
  9. שומנים ושמנים עם כל החלבונים.
  10. מלונים, אבטיחים וענבים עם כל סוגי המזון.
  11. דגנים עם כל הפירות החמוצים וכל החלבונים.

צירופי מזון חיוביים

 

איש עסקים אוכל סלט

לא מספיק לאכול בריא – תנו לגוף שילוב חכם של מזונות בריאים ותראו את האנרגיה שלכם קופצת. צילום: depositphotos

 

  1. חלבון עם ירקות – את מנת הבשר/עוף/דגים מומלץ לאכול עם סלט ירוק עשיר.
  2. ירקות ירוקים עם כל החלבונים וכל העמילניים.
  3. עגבניה בצירוף עם ירקות ירוקים.
  4. מזון עמילני עם ירקות ושומנים.
  5. שומנים ושמנים עם כל העמילניים והירקות הירוקים.
  6. פירות חמוצים עם פירות חמוצים אחרים ואפשר גם עם אגוזים.
  7. פירות חמצמצים בשילוב עם פירות חמוצים או פירות מתוקים.
  8. פירות מתוקים עם פירות מתוקים אחרים או פירות חמצמצים.
  9. מלון, אבטיח וענבים – מומלץ לאוכלם בנפרד ללא צירופים.
  10. קטניות למינהם, כגון: שעועית, אפונה ועדשים בשילוב עם ירקות ירוקים.

 

כללי צירופי המזון:

 

כללי ההפסקות בין הארוחות:

 

כללי דרגות עיכול המאכלים:

  1. פרי רענן ובשל הוא המאכל הקל ביותר לעיכול והוא נעכל בקיבה בין 15-40 דקות, תלוי בסוג הפרי, למעשה נספג חלק ממנו עוד בהיותו בפה, ברקמות הלחיים, הלשון ובית הבליעה.
  2. המזון המרוכז יותר והקשה יותר לעיכול ולטמיעה מן הפרי הרענן, הוא הירק הרענן, הדורש 1-3 שעות לעיכולו.
  3. המזון המרוכז יותר והקשה יותר לעיכול מן הירק הרענן הוא המאכל העמילני הדורש 2-4 שעות לעיכולו.
  4. המזון המרוכז יותר והקשה יותר לעיכול מן המזון העמילני הינו המזון החלבוני הדורש בין 3-5 שעות לעיכולו.
  5. המזון המרוכז יותר והקשה יותר לעיכול מן המזון החלבוני הוא המאכל הסוכרי, הדורש בין 4-6 שעות לעיכולו.
  6. המזון המרוכז יותר והקשה יותר לעיכול מן המזון הסוכרי הינו המזון השומני הדורש בין 6-8 שעות להפרדתו.

 

*השתדלו לאכול באותה ארוחה, סוגי מזונות אשר זמן עיכולם שווה.

*השתדלו לאכול באותה ארוחה סוגי מזונות שמיצי העיכול הדרושים להם אינם מפריעים ליתר סוגי המאכלים בארוחה.

זכרו כי סימפטומים של כאבי ראש ומיגרנות הנגרמים כתוצאה מהפרעות בעיכול, גזים בבטן , נפיחויות ותחושות לא נעימות כאלו ואחרות, נגרמות כתוצאה מהפרת חוקי הטבע, ברגע שנלך עם הטבע יד ביד וננהל אורח חיים בריא ותקין כל הסימפטומים ייעלמו מעצמם, בלי שום תרופה ועזרים חיצוניים, נוחות ורוגע ולא מצוקה וכאב אלו סימנים של בריאות, עיכול תקין אינו מלווה בסימפטומים של מחלה, הבריאות היא בידינו.

צרו קשר עם מכללת אילמה לרפואה טבעית



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו