Liat_Fly
SmartKish_Fly

ציפורן - לפרוץ אל מעבר

מאת: עדן פלד, פסיכותרפיה הוליסטית, נטורופתיה והרבליזם קליני
זמן קריאה: 2 דקות
ניצני ציפורן הם תבלין אקזוטי המוסיף משב רוח רענן לכל תבשיל או קינוח. ציפורן הוא משכך כאב, ממריץ את העיכול ומעורר את הגוף כולו לחווית חיים מרגשת
SmartKish_In

ציפורן – תבלין שנסתר פלאו בין כתלי הצ'אי ההודי והמטבח הגיאורגי. ישבתי בארוחת ערב אצל משפחה גרוזינית לא מזמן, והכל היה טעים, פשוט טעים: הסלטים, החצילים הממולאים באגוזים, לפתן תותים טבעי…  ולבסוף, הקינוח המתקתק "בחלאווה", קרוב משפחה של הבקלאווה הערבית, הממולא אגוזים וניחוח משכר פרץ אלי לפה. כך גיליתי שהגרוזינים שמים בכל הקינוחים המסורתיים את הציפורן. והתרגשתי.

ציפורן הוא תבלין שמוסיפים בדרך כלל בכמות מזערית למזונות מסוימים מאוד, והנה נפתח בי עולם שלם של שכרון מהאפשרות לתבל בעדינות מופתית את התבשילים והקינוחים בניצני עץ המרפא האפריקאי, שסגולותיו שימשו לריפוי מגוון רחב של בעיות.

ניצני הציפורן הם המסמרים המוכרים לנו, אשר המינון הוא שיקבע את חווית הטעם שהם מוסיפים או כופים על המזון או המשקה, וכאן טמונה הדילמה אם התבלין אהוב או פחות. חשוב לציין כי הדילמות כולן מקורן בשוני בין הטיפוסים, וככל שניטיב להכיר את תכונתם הרפואית והתאמתם האנרגטית של התבלינים, כך נדע כי לכל אחד מדויק תבלין אחר ופסולים אחרים. ממבט אחד בניצני העץ Eugenia aromatica ניתן לראות כי שאיפת הניצן לפרוץ מעבר לעצמו, והוא מכיל את כל החומר הגנטי הבוטני והאנרגטי על מנת לעשות זאת, ממש כמו נבט שנובט זה עתה. צבעי ניצני ציפורן הם כה עזים בורדרדותם, שאם נזכור זאת כשנשתמש במסמר הציפורן החום אדמדם המצוי, נוכל להנות מהידיעה כי צבע זה הוא הרמז הבהיר ביותר לתדר שהם מחזיקים- תדר של אהבת החיים.

סגולות רפואיות של ציפורן Eugenia aromatica

ציפורן היא צמח מרפא הידוע כמשפר את פעולת העיכול כולה, לרבות בחילות, הקאות ואף הפגת גאזים. התנועה שלו כלפי מטה, וכך אפשר להקיש שכל עלייה של אנרגיה כלפי מעלה, אם זו חומצת קיבה או אוויר תקוע, ציפורן יודעת להשיב למקומם.

תבלין ציפורן

ציפורן מחטאה חזקה, ולכן טובה לטיפול בזיהומים ודלקות שונות, בעיקר בכל הנוגע לפטריות (כולל קנדידה). כמו כן, היא ידועה במסורת מזה שנים רבות כמשככת כאב, בעיקר באיזור הפה והשיניים, כהשילוב בין תכונה זו לבין יכולת החיטוי שלה, הופכת אותה לצמח מרפא מספר אחת בכל הנוגע לדלקות שיניים ופה (כשאנו מתחשבים בעובדה שמערכת העיכול כולה משפיעה על בריאות הפה).

מחקר שנעשה על ציפורן הראה כי החומר הפעיל אוגנול הוא האחראי על שיכוך כאב. ניתן להשתמש בציפורן כחומר מאלחש למגוון כאבים ובעיות.

בנוסף לאלו, ציפורן שומרת על בריאות הלב, מאזנת רמות סוכר בדם, ומפחיתה כולסטרול לאחר שימוש קצר בתבלין באופן יומיומי במזון או בשתייה.

מרגש אתכם להכניס את הציפורן לחיים. גם אותי.. אז השתעשעתי במטבח וזה מה שיצא… 


אטריות שעועית עם קוקוס וציפורן

 

 אטריות שעושית עם קוקוס וציפורן

 

מצרכים:

קרם קוקוס – פחית או קרטון
שתי כפות שמן זית
חמישה מסמרי ציפורן לסיר בינוני
חבילת אטריות שעועית
ירקות : קולורבי, גזר, עגבניה, בצל, שום ירוק, עלי בוק צ'וי, גמבת רמירו מתוקה
שורש כורכום טרי
מלח סלעים
אבקת הל טחונה טרייה או חרצני הל
צ'ילי חריף גרוס
שתי כפות סילאן
רבע צרור כוסברה
פרחי כרובית גדולים במיוחד- מומלץ לא לפרקם.
רבע כוס חלב אגוזי לוז

ההכנה:

הקפצת הירקות במים כעשר דקות.
הוספת התבלינים ושמן הזית תוך כדי התהליך.
הוספת קרם הקוקוס לתהליך לקראת סיומו, ולאחר מכן, כשהנוזל חמים, להוסיף את אטריות השעועית לעוד חמש דקות.

ניתן להוסיף אגוזי מלך חיים בסיום על המנה.

בתאבון!

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו