פשטידת שורשים וטחינה
חומרים:
שורש סלרי מגורד
שורש פטרוזיליה מגורד
צנון לבן (דייקון) מגורד
קולרבי מגורד
2 פקעות שומר מגורדות
בצל בינוני מגורד
2-3 שיני שום מגורדות
2 ביצים (אולי יהיה צורך בעוד אחת, אז תדאגו שתהיה לכם)
1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, פלפל לבן
כוס קמח מלא/ פולנטה (קמח תירס מלא)
אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
את הירקות אפשר להכין במעבד מזון ופשוט להוסיף את שאר החומרים, זה ממש מקל על העניינים.
לערבב את השורשים המגורדים יחדיו עם הביצים באופן בו הביצים "יתפסו" את התערובת. אם נראה לכם שיש צורך להוסיף עוד ביצה, עשו זאת!
להוסיף את הטחינה והתבלינים ולערבב היטב.
את הקמח יש להוסיף לאט לאט, כל פעם מעט קמח- לערבב היטב ולהוסיף עוד, עד שהוספתם את הכל.
יש לערבב היטב לתערובת אחידה פחות או יותר. אם נראה שיש צורך להוסיף קצת מים, עשו זאת.
שיפכו את התערובת לתבנית מלבנית משומנת.
יש לאפות בתנור כ-45 דקת, או עד שקיסם שהוכנס לפשטידה יצא יבש.
גיוון:
לפזר למעלה שכבת זרעי שומשום מלא, גרעיני כמון או קימל (אפשר גם לערבב את שלושתם).
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |


