Bazelet_Fly
supherb_Fly

פשטידת בצל לשבועות בגרסה טבעונית וללא גלוטן

מאת: נעמה רן - בשלנית ומפתחת מתכונים
זמן קריאה: < 1 דקה
פשטידת בצל לחג שמתאימה לאנשים הרגישים לגלוטן, ביצים וחלב וכן לצמחונים וטבעונים

פשטידת בצל לשבועות בגרסה טבעונית וללא גלוטן. צילום: נעמה רן

Meteg_In

בארוחות חג משפחתיות קשה לפעמים לקלוע לטעם ולרגישויות של כולם… פשטידת הבצל הבאה נותנת מענה נהדר לאלרגים שבחבורה, וגם לאלה שנמנעים מרכיבי מזון מסוימים מסיבות בריאותיות / אידיולוגיות.

בנוסף לכל זה – הפשטידה גם דלת שומן וטעימה!!!

מומלץ להגישה עם סלט טרי לצידה.

למתכוני בריאות נוספים לחג השבועות:

עוגת גבינה ללא גבינה

לאבנה קשיו

חצילים במילוי ארטישוק ירושלמי

מתכון לפשטידת בצל בגרסה טבעונית וללא גלוטן

מצרכים (לתבנית 25X15):

4 בצלים

כרישה אחת (החלק הבהיר)

צרור בצל ירוק

250 גרם גבינה לבנה טבעונית

200 מ"ל יוגורט צמחי

4 כפות תחליף גבינה קשה, ארומטית (בסגנון צ'דר, הולנדית, פרמזן) מגורדת

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות קורנפלור / קמח תפוחי אדמה / שקדים טחונים

לתיבול: פלפל, מלח ואגוז מוסקט

הוראות הכנה:

חממו תנור ל-190 מעלות.

קלפו וקצצו את הבצלים (גם את הבצל הירוק) ופרסו דק את החלק הבהיר של הכרישה.

שפכו לסיר מעט מים (כ-4 כפות) והוסיפו את הכרישה, הבצלים הרגילים והחלק הלבן של הבצל הירוק.

אדו כ-8 דקות, תוך כדי ערבוב, על אש בינונית, עד שהבצלים מתרככים.

במידה והמים מתאדים (מה שגורם לירקות להתחיל להיחרך), פשוט הוסיפו כף מים נוספת לסיר.

צננו מעט את התערובת בקערה לפני שתמשיכו.

הוסיפו את שאר החומרים לפשטידה וערבבו עד שתיווצר עיסה אחידה.

שמנו תבנית והעבירו לתוכה את הבלילה.

אפו כ-40 דקות עד שהמאפה יציב ומקבל גוון זהוב.

הניחו למנה להתקרר כ-10 דקות לפני ההגשה.


אהבתם את המתכון? מעוניינים במתכונים נוספים ללא גלוטן? פרטים על סדנת אפייה דיגיטלית של נעמה רן שמתאימה במיוחד למשפחות הנמנעות מגלוטן בכתבה כאן

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו