loading
loading

פסטו בזיליקום

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
דרך טעימה להעשרת התזונה בעלים ירוקים ובתבלינים
פסטו בזיליקום מתוך הספר בישולחיים. צילום: ג'סיקה הלפרין

פסטו בזיליקום מתוך הספר בישולחיים. צילום: ג'סיקה הלפרין

loading

להכנת המתכון הקלאסי של פסטו בזיליקום משתמשים בדרך כלל בצנוברים, אולם טריות הצנוברים הנמכרים כיום מוטלת בספק.

צנוברים או אגוזים לא טריים מזיקים לבריאות בשל תכולת השומנים המחומצנים הגבוהה שבהם.

לכן, אם לא ניתן לרכוש צנוברים טריים, אפשר להשתמש באגוזי מלך, פקאן, לוז, מקדמיה, שקדים, זרעי דלעת, פשתן, או כל אגוז אחר המצוי בקליפתו.

יש להדגיש את חשיבות השימוש באגוזים טריים, שהוצאו מקליפתם זמן קצר לפני השימוש.

את ממרח עלי הבזיליקום אפשר להכין בעזרת מכתש ועלי, או בפולסים קצרים במעבד מזון.

לממרחים בריאים נוספים:

פסטו אפונה

ממרח זעתר ביתי

ממרח כוסברה

מתכון פסטו בזיליקום

מרכיבים

2 כוסות עלי בזיליקום

חצי שן שום

30 גרם אגוזים קלופים* (פקאן, אגוז מלך או זרעי דלעת)

קורט מלח ים אטלנטי גס

קורט פלפל שחור

מעט מיץ לימון

רבע כוס שמן זית

*כאלו שנקנו בקליפתם. יש להימנע מאגוזים קלופים הנוטים להתעפש.

אופן ההכנה

הכנת פסטו היא תהליך קצר של קיצוץ העלים לצורך הפקת טעמיהם, בניגוד לטחינת הרכיבים הממושכת היוצרת מחית אחידה.

תחילה מערבבים וקוצצים את השום והאגוזים במעבד מזון, מוסיפים לאט את עלי
הבזיליקום וקוצצים אותם גס.

לסיום מתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ לימון ומערבבים עם שמן זית.

ניתן למרוח פסטו על לחם, או לתבל באמצעותו מרקים, דגים או מאכלי דגנים.

המתכון מתוך הספר בישולחיים בהוצאת פוקוס

צרו קשר עם הוצאת פוקוס בע"מ



    * שדות חובה

    השאירו תגובה: