loading
loading

פנקייק אפונה ותרד מפתיע ובריא

מאת: המתכון באדיבות המומחים של Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי
זמן קריאה: < 1 דקה
מתכון מזין וכשר לפסח לאוכלי קטניות. כי גם בפסח חשוב לאכול בריא!
פנקייק אפונה ותרד בריא. צילום: Beko

פנקייק אפונה ותרד בריא. צילום: Beko

loading

במקום לחשוב על פסח כחג בו התזונה מצטמצמת, אפשר לראות בו הזדמנות לגוון ולהתנסות במאכלים חדשים. כמובן – עם עדיפות לבריאים ומזינים.

כאלה הם הפנקייקים המצוינים שלפניכם.

למתכוני בריאות נוספים לפסח:

קציצות אורז פרא עם ירקות קלויים

קציצות פראסה אפויות

כדורי תמרים אקסטרה קראנצ'ים

מתכון לפנקייק אפונה ותרד

מצרכים:

500 גרם תרד ואפונה טריים או קפואים

רבע אבוקדו

2 ביצים (רצוי ביצי חופש אורגניות)

140 גרם קורנפלור

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

בשלו את התרד והאפונה בסיר עם מים רותחים למשך דקה.

העבירו את האפונה והתרד למעבד מזון וערבלו יחד עם שאר המרכיבים.

במידת הצורך, הוסיפו מים כדי ליצור מרקם קרמי.

כעת הכינו פנקייקים מהבלילה כפי שהייתם מכינים פנקייקים רגילים.

בתיאבון!

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. גוני מאור

    500 גרם מכל אחד מהם? או אפונה ותרד ביחד? לא כל כך הבנתי…

    1. rsvp-khalil

      במתכון מדובר על 500 גרם ביחד, זאת אומרת שניתן לחלק את הכמויות לפי רצונך – חצי חצי (250 גרם תרד 250 גרם אפונה) או בחלוקה אחרת.