mushroom2_Fly
bari14_Fly

עגבניות ממולאות בקינואה

מאת: - מרצה לבריאות טבעית ורפואת הרמב"ם
עגבניות מבושלות במילוי קינואה או כוסמת ירוקה

עגבניות ממולאות בקינואה. צילום: pixabay

beten_in

סיר של ממולאים נותן ישר תחושה של בית…

וסיר של עגבניות ממולאות בכוסמת או קינואה – נותן תחושה נהדרת של בית בריא!

למתכונים נוספים של ממולאים בריאים:

כרוב ממולא בירקות

עגבניות ממולאות באורז שחור

פלפלים ממולאים -לא רק בבשר

מתכון עגבניות ממולאות בקינואה

מצרכים:

6 עגבניות גדולות

2 כפות שמן זית

5 שיני שום

1 בצל

9 כפות קינואה או כוסמת ירוקה

עגבניות מרוסקות

ירק לבחירתכם (סלרי, פטרוזיליה, נענע, כוסברה, בזיליקום)

תבלינים: כורכום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ועוד תבלינים שאוהבים

הוראות הכנה:

חותכים את החלק העליון של כל עגבנייה ומרוקנים אותן לתוך קערה.

מחממים במחבת את השמן עם השום והבצל.

מוציאים מחצית מהכמות ושומרים בצד.

מוסיפים את הקינואה או הכוסמת ומטגנים למשך מספר דקות.

מוסיפים למחבת את תכולת העגבניות ואת התבלינים,

מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

מכניסים את התערובת לתוך העגבניות שרוקנו.

מכניסים לסיר את השום והבצל ששמרנו בצד, עגבניות מרוסקות, תבלינים וחצי כוס מים רותחים.

מניחים את העגבניות הממולאות בתוך הסיר, מכסים ומבשלים 45 דקות על אש קטנה.

צרו קשר עם שירלי יוסף



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו