KAL_FLY

כרוב ממולא בירקות

מאת: יעל פרל, מחברת הספר - ׳מאה מתכוני GAPS לילדים׳
כרוב ממולא

כרוב ממולא

מה צריך

2 כרובים בינוניים או כרוב אחד גדול במיוחד.

למילוי:
2-3 כפות שמן זית/קוקוס/שומן מן החי
1 בצל לבן
1 בצל סגול
1 קישוא גדול
3 עלי כרוב קצוצים דק
2 גזרים בינוניים
חופן עלי סלרי ללא הגבעול
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
חופן עלי שמיר
3-4 שיני שום
קורט מלח (לא נמליח מדי את המלית, על מנת לאפשר לעשבי התיבול לתרום מטעמם, וגם משום שהרוטב יהיה מומלח דיו)
פלפל שחור

 

MY_07_IN250

לרוטב:

3 כפות שמן זית
200 גרם רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)
1-2  כפיות דבש
1 כפית פפריקה מתוקה
1/3 כפית כמון
1/3 כפית קינמון
2-3 שיני שום כתושות
3 ספלים של מי מרק עוף/עצמות*
מלח ופלפל שחור

*אם אין לכם מרק מוכן לשימוש, השתמשו במים מסוננים והגדילו את כמות המלח לפי טעמכם.

 

איך מכינים

ישנן מספר דרכים לרכך את הכרוב על מנת שיהיה קל לקלף ממנו את העלים בשלמות.
השיטה הכי קלה ומוצלחת היא להקפיא את הכרוב ללילה ולהפשיר אותו בקצב שלו במסננת מחוץ למקפיא.
לאחר הפשרה טבעית, קל מאוד לקלף את העלים.

שיטה שנייה היא לחלוץ בעזרת סכין את ליבת הכרוב, ולחמם אותו בעוצמה גבוהה ביותר במיקרוגל למשך חמש דקות לפחות. ייתכן שתצטרכו לחזור על הפעולה לאחר קילוף השכבות הראשונות.

בשיטה השלישית, לאחר שחולצים את ליבת הכרוב, מכניסים אותו לסיר גדול עם מים רותחים מעל להבה קטנה עד בינונית. לאחר 10 דקות שהכרוב בתוך המים, העלים יתחילו להתרכך ולשנות את צבעם; כך נדע שהגיע הזמן להוציאם. בשלב זה מומלץ להיעזר במלקחיים להוצאת העלים ישר למסננת.
נשטוף את העלים תחת זרם מים קרים, על מנת לעצור את הבישול.

 

להכנת המלית:

נקצוץ את כל הירקות (ללא עשבי התיבול) במעבד מזון לגודל דק אך לא למחית.
אם אין מעבד מזון, קלפו וגררו בפומפייה.

נקצוץ בנפרד את עשבי התיבול בסכין חדה או במעבד מזון ונניח בצד.

נחמם מעט את השומן שבחרנו במחבת גדולה, ונטגן בו תוך כדי ערבוב את הירקות הקצוצים עד לריכוך חלקי.
נתבל במעט מלח ופלפל שחור, נוסיף את עשבי התיבול הקצוצים, נערבב ונסיר מהאש.

 

להכנת הרוטב:

בסיר גדול ורחב נחמם מעט את השמן.
נוסיף את רסק העגבניות, השום הכתוש והתבלינים, ונערבב היטב.
נוסיף את מי המרק/מים בהדרגה, תוך כדי ערבוב.
ננמיך את הלהבה, נבשל את הרוטב במשך 3-5 דקות ונכבה את הלהבה.

למלאכת המילוי והקיפול:
בעזרת סכין חדה נחתוך את החלק הבולט של ליבת העלה, ונניח אותו על גבי משטח יבש.
כעת מונח לפנינו עלה חתוך במרכזו, כשחלקו העליון שלם.
בחלק השלם נניח את המלית שלנו.
נגלגל את החלק עם המלית פנימה גלגול אחד, נסגור את החלק הימני של הכרוב ולאחר מכן את החלק השמאלי, לכיוון המרכז. נמשיך לגלגל כלפי מטה עד שהמלית עטופה כולה בכרוב.
נניח את הכרובים הממולאים בסיר עם הרוטב ונדליק שוב את הלהבה.
נביא את הרוטב עם הכרובים לרתיחה, נניח מכסה, ננמיך את הלהבה ונבשל כשעה-שעה וחצי או עד שהכרוב רך, כאשר מדי פעם "נבקר" את הכרובים ונרטיב אותם ברוטב מתוך הסיר.
מומלץ לטעום את הרוטב תוך כדי בישול ולתקן את התיבול במידה שהשתמשתם במים נקיים ולא במי מרק.

צרו קשר עם יעל פרל



    * שדות חובה


    השאירו תגובה: