סלט בורגול
מאכלים עם בורגול הם קלים מאד להכנה ומתאימים במיוחד כשאין לנו הרבה זמן להכין ארוחה, או כשבא לנו משהו לא כבד ומבושל, אלא קליל וקייצי.
כמובן שאני ממליצה על שימוש בבורגול מלא- יש למצוא בחנויות טבע, המוכן מסולת שמקורה בחיטה מלאה.
אין מה להשוות מבחינת הערכים התזונתיים לבורגול ממקור של חיטה לבנה. החל מהסיבים התזונתיים וכלה בתכולת הויטמינים והמינרלים.
בכדי להכין את הבורגול מספיק להשרותו במים רותחים לזמן מה, עד שכל המים נספגים והבורגול מתרכך. אפשר לחלופין להשרותו במשך זמן רב יותר (כמה שעות טובות, לילה) במים בטמפרטורת החדר, או לבשל על האש מעט כדי שיהיה מוכן מהר יותר.
חומרים:
כוס בורגול מלא יבש
2 עגבניות בשלות, או חופן עגבניות שרי- חתוכות
חופן קצוץ מכל סוג של עלים ירוקים: פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, בזיליקום, רשד, שמיר
שן שום קצוצה
בצל קטן קצוץ
חופן אגוזי מלך / פקאן קצוצים
חופן זרעי חמניות/ דלעת
תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, זעתר
שמן זית לתיבול
מעט חומץ בלסמי
אפשרות לתוספות: ריבועי חלומי מטוגנים, חופן צימוקים כהים קצוצים, תאנה מיובשת קצוצה
אופן ההכנה:
משרים את הבורגול במים רותחים כ-10 דקות, עד שהמים נספגים והבורגול מתרכך.
בקערה מערבבים את כל החומרים יחדיו היטב ומגישים.
בכדי לתת לתינוקות וילדים רצוי לא להכין עם האגוזים והזרעים!
ממליצה מאד על התוספות ועל ערבוב של כמה שיותר סוגי עלים ירוקים!!!


