Vinia_Migdal
ECO_C_Migdal

סוף סוף מצאנו לחם מופחת פחמימות שהוא גם טעים!

מאת: eatsane
מה קורה כשאבא לילדה חולת סוכרת ורופאה אנדוקרינולוגית שמטפלת באנשים שסובלים מסוכרת ומעודף משקל, מחליטים לייצר לחם מסוג חדש?
מצאנו לחם דל פחמימות טעים. צילום: לירן מימון

מצאנו לחם דל פחמימות טעים. צילום: לירן מימון

חייו של רן הירש, איש עסקים ויזם, השתנו מקצה לקצה כשבתו האמצעית לקתה בסוכרת.

המצב החדש אילץ אותו להעמיק וללמוד בנושאים תזונתיים, שלא חשב עליהם עד אז.

"אז גיליתי, מה שהרבה מבינים היום, שפחמימות מתפרקות למעשה לסוכר, ושכולנו צורכים מהן הרבה יותר מידי. הדבר גורם לעלייה מתמדת בגרף ההשמנה של האוכלוסיה ולמחלות כגון סוכרת, סרטן, מחלות דם, כבד שומני ועוד ועוד", אומר הירש.

EatSane_Inside

"פחמימות הן לא רעל", הוא ממהר להסביר, "הבעיה היא הכמות המוגזמת שאנחנו אוכלים מהן היום".

שינויים בצריכת הפחמימות לאורך השנים

לא תמיד זה היה כך. פעם הנורמה לצריכת פחמימות הייתה בין 50-100 גרם ליום.

בשנות ה-70', מסיבות שחלקן פוליטיות וחלקן כלכליות, הוחלט לקדם ולעודד צריכה רחבה יותר של פחמימות.

הדבר נעשה, בין היתר, באמצעות פרסום פירמידת המזון שכולנו גדלנו עליה, לפיה הפחמימות צריכות להוות את החלק הארי בתפריט היומי שלנו.

כתוצאה מכך גדלה משמעותית צריכת הפחמימות במדינות המערב.

את ההשלכות של השינוי הזה אנחנו רואים בעלייה העקבית במספרם של חולי הסוכרת והאנשים בעלי משקל עודף באוכלוסיה.

אז מה עושים?

"להגיד היום לאנשים לא לצרוך לחם, נחשב לקיצוני ולא ישים במציאות של ימינו", אומר רן.

"זה כל כך מושרש בתרבות שלנו מילדות. כל יום נוהגים לשלוח את הילדים, למשל, עם כריך לגן ולבית הספר".

הירש ומשפחתו ניסו למצוא תחליף ראוי וטעים ללחם, כזה שיוכלו לתת לביתם בלב שקט ושלם.

"חיפשנו הרבה ולא מצאנו", הוא אומר.

"גילינו שברוב הלחמים שנחשבים בריאים מחליפים את הסוכר בתחליפים מלאכותיים, כימיים, שבטח לא בריאים לגוף.

לא מצאנו מוצר ראוי שסווג תחת קטגוריית הלחמים הבריאים והיה נקי משמנים תעשייתיים, כימיקלים וסוכר.

מה שכן מצאנו, היה פשוט לא טעים. אי אפשר לצפות שאנשים יחליפו לאורך זמן את הלחם שלהם במשהו בטעם של קרטון".

היזם רן הירש. צילום באדיבות eatsane

היזם רן הירש. צילום באדיבות eatsane

eatsane – הדרך הטעימה לאכול פחות פחמימות

הירש חבר לד"ר מריאלה גלאנט – אנדוקרינולוגית המתמחה בטיפול בחולי סוכרת, ויחד החליטו לנסות ולייצר בעצמם את לחם החלומות. כזה שיש בו:

המחקר הוביל אותם לפתח  לחם  בטעם אגוזי נהדר.

הלחם מכיל כ-80% פחות פחמימות מאשר בלחם לבן רגיל (רק 2 גרם פחמימות בפרוסה!). זאת באמצעות טכנולוגיה ייחודית לטיפול בחומרי הגלם, שמפחיתה את הערך הגליקמי שלהם ומאפשרת להעצים את הטעם והמרקם הנהדר שלהם.

הלחם הזה הוא הדבר הרחוק  ביותר מפחמימה ריקה!

הוא מבוסס על קמחי שקדים, אגוזים וזרעים. הוא מכיל כמות מזערית של קמח חיטה ומעט מאוד קמח כוסמין.

את כל הרכיבים שרשומים על גבי האריזה כל אחד יכול להבין. בלי כל מיני E מיותרים וכמובן ללא תחליפי סוכר.

הלחם משביע יותר, לא גורם לנפילת אנרגיה אחריו, וכמובן בעל ערך תזונתי משמעותי יותר בתפריט היומי.

את הלחם החלו למכור בינואר 2020 בחנויות הטבע תחת השם “eatsane”. הביקוש הגדול ללחם הבריא והטעים, תפס אותם לא מוכנים.

מהר מאוד הבינו שהם חייבים לחבור לאחת המאפיות הגדולות בארץ לצורך הגברת הייצור והעמידה בביקושים. כיום מיוצר הלחם במאפיית דוידוביץ' הוותיקה, תוך שמירה על אופן הייצור והמרכיבים הבריאים.

למי מיועד לחם eatsane?

הלחם מיועד לכל אדם שרוצה לשמור על אורח חיים בריא ולאכול אוכל מזין וטוב יותר.

בין היתר, eatsane אומץ בשמחה על ידי :

ועוד…

לחם eatsane - גם בריא וגם טעים. צילום: לירן מימון

לחם eatsane – גם בריא וגם טעים. צילום: לירן מימון

"78% מהלקוחות שלנו הם לקוחות חוזרים, שאחרי שטעמו מהלחם שלנו לא מוכנים להחליף לשום לחם אחר", מתגאה הירש.

"קיבלנו תגובות נלהבות מדיאטנים ונטורופתים שהלחם הזה הוא כלי נהדר עבור המטופלים שלהם לירידה במשקל ולשמירה על הבריאות.

הוא מאפשר להם להפחית את כמות הפחמימות באופן שפוי, מבלי לוותר על לחם, שהוא דבר מאוד בסיסי היום בתפריט שלנו.

קולגות מהענף מתפלאים לשמוע שאיננו משתמשים ברכיבים מקובלים מאוד בתעשיית הלחמים ה"בריאים" אשר מפשטים ומוזילים משמעותית את ההכנה של הלחם.

אבל, מה שאני לא מרגיש בנוח לתת לבת שלי, לעולם לא אייצר!

לכן, אנחנו מחפשים בכל העולם פתרונות ומוצרים שיעמדו בקריטריונים של בריאות וטעם וממשיכים לשפר עוד ועוד את המוצרים", הוא מספר.

את התוצאות הם רואים יום יום בפידבקים שהם מקבלים מהשטח ובקרב האנשים הקרובים אליהם שירדו במשקל ומצליחים לשמור על רמות סוכר מאוזנות.

ומה המסקנה?

סוכרת, השמנה וכדומה אינם גזירת גורל. אפשר למנוע את כל אלה וגם לטפל  בהם באמצעות תשומת לב והתאמות של התזונה.

ב-eatsane עשו מעשה והתאימו את הלחם כך שיהיה בריא ואף מומלץ לצריכה, והם לא מתכוונים לעצור כאן.

לאחרונה אף פיתחה החברה טכנולוגיה חדשה להארכת חיי המדף של הלחמים ללא שימוש בחומרים משמרים.

"החזון שלנו הוא להפוך עוד ועוד מאכלים פופולאריים למזינים וטובים, ולאפשר לאנשים ליהנות מאיכות חיים שכוללת אוכל אהוב שהוא גם מאוד טעים וגם מאוד מזין. בקרוב יושקו מוצרים נוספים מופחתי פחמימות במגוון קטגוריות".

את לחם eatsane ניתן להשיג ברשתות ובחנויות הטבע וברכישה אונליין דרך האתר, שם גם תמצאו את רשימת החנויות המלאה.

  1. למאמרים נוספים בנושא :

    אודות הדיאטה קטוגנית – דלה בפחמימות ועשירה בשומנים

    למי כדאי לנסות תזונה קטוגנית?

    התזונה למניעת תנגודת לאינסולין

  2. *
  3. הפורטל לתזונה בריאה Eatwell אינו נושא באחריות כלשהי למוצר/שירות שניתן ע"י חברה או בעלי המקצוע המפורסמים באתר או בכלל.
    המאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ פרטני עם איש מקצוע מוסמך מהתחום.

צרו קשר עם eatsane



    * שדות חובה


    השאירו תגובה: