bari14_Fly
Thymoquin_Fly

סוכר תמרים

מאת: ד"ר ג'וזף מרקולה וד"ר קנדרה דגן פירסל מתוך הספר הונאה מתוקה בהוצאת פוקוס
זמן קריאה: < 1 דקה
כפי שמרמז השם, סוכר תמרים עשוי מתמרים, בתהליך פשוט שבו התמרים מיובשים ונטחנים לאבקה. סוכר תמרים מכיל 85% סוכרוז, אך גם כמות מרוכזת של מינרלים וכן בטא-קרוטן, ויטמינים מקבוצת B וגם מעט סיבים.

עשיר בסיבים תזונתיים ובנוגדי חמצון

Sunrider_Article

השימוש בסוכר תמרים

לסוכר תמרים יש מעט מגבלות: הוא אינו נמס בקלות ואי אפשר לאפות איתו. אולם, הוא מתאים למספר מתכונים וניתן לזרות אותו על מזון או להמתיק באמצעותו שיק פירות. בכל מתכון שאינו מצריך המסה של הממתיק ניתן להחליף סוכר לבן בכמות זהה של סוכר תמרים. יש לשמור את סוכר התמרים במקום קריר ויבש.

יתרונות לבריאות

מרבית הילדים הלוקים בבעיות ADD (הפרעות קשב וריכוז) צריכים להימנע מסוכר וממזון מעובד. עם זאת, כמה חוקרים מצאו כי בסוכר תמרים יש יתרונות לילדים היפראקטיביים, וזאת בזכות הריכוז הגבוה של חומצת האמינו טריפטופאן, הידועה כבעלת השפעה ממתנת ומרגיעה. אולם, מכיוון שסוכר תמרים הוא סוכר, כדאי להגביל את צריכתו.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. דורית

    אפיתי עם סוכר תמרים עוגת שוקולד ויצא מעולה. לא ברור למה כתוב שאי אפשר לאפות עם זה