MAN_FLYL

Powered by WP Bannerize

MAN_FLYL

Powered by WP Bannerize

סוכר תמרים

מאת: ד"ר ג'וזף מרקולה וד"ר קנדרה דגן פירסל מתוך הספר הונאה מתוקה בהוצאת פוקוס
כפי שמרמז השם, סוכר תמרים עשוי מתמרים, בתהליך פשוט שבו התמרים מיובשים ונטחנים לאבקה. סוכר תמרים מכיל 85% סוכרוז, אך גם כמות מרוכזת של מינרלים וכן בטא-קרוטן, ויטמינים מקבוצת B וגם מעט סיבים.
תמרים למניעת סרטן

עשיר בסיבים תזונתיים ובנוגדי חמצון

השימוש בסוכר תמרים

לסוכר תמרים יש מעט מגבלות: הוא אינו נמס בקלות ואי אפשר לאפות איתו. אולם, הוא מתאים למספר מתכונים וניתן לזרות אותו על מזון או להמתיק באמצעותו שיק פירות. בכל מתכון שאינו מצריך המסה של הממתיק ניתן להחליף סוכר לבן בכמות זהה של סוכר תמרים. יש לשמור את סוכר התמרים במקום קריר ויבש.

יתרונות לבריאות

מרבית הילדים הלוקים בבעיות ADD (הפרעות קשב וריכוז) צריכים להימנע מסוכר וממזון מעובד. עם זאת, כמה חוקרים מצאו כי בסוכר תמרים יש יתרונות לילדים היפראקטיביים, וזאת בזכות הריכוז הגבוה של חומצת האמינו טריפטופאן, הידועה כבעלת השפעה ממתנת ומרגיעה. אולם, מכיוון שסוכר תמרים הוא סוכר, כדאי להגביל את צריכתו.

 

השאירו תגובה: