In2024_Fly
PassoverFocus_Fly

7 עצות שיגנו על גופכם מפני נזקי החומציות

מאת: ד"ר סיגל ביצור
זמן קריאה: 2 דקות
לחומציות הגוף יש השפעה קריטית על תפקוד התאים, השרירים, השלד, מערכת החיסון. חומציות יתר אף עלולה להוביל למחלות כרוניות קשות, לכן כדי להקפיד על כמה הרגלים

צילום: unsplash

Laisha_In

הרצאתו של שרון צור, (נטורופת, RNa, ND) איזון החומציות הפנימית – להגן על הגוף מבפנים עסקה כולה בנזקים הנגרמים לגוף מחומציות יתר, על פי הנטורופתיה, והדרך לגרום לגוף להיות בסיסי יותר באמצעות תזונה מתאימה.

על פי הנטורופתיה, איזון של חומציות הדם והרקמות חיוני לבריאות. בהרצאה סקר צור את הגורמים לשינויים בחומציות: גורמים פנימיים הכוללים חסר או עודף במינרלים, זיהום של חידקים או פטריות, מצבי דלקת, עודף חלבון, פעילות גופנית מאומצת ומצבי מחלה שונים.

גורמים סביבתיים הכוללים סמיכות למפעלים מזהמים, שימוש בדשנים וחומרי ריסוס בחקלאות, החמצה של האדמה, וכן שימוש בצבעי מאכל, חומרים משמרים וממתיקים מלאכותיים במזון. גורמים אלה מתרבים ומתעצמים בעולם המודרני, ונעשה קשה יותר ויותר להמנע מהם.

גם הטבע נעשה יותר חומצי בעקבות העלייה בריכוז ה-CO2 באוויר ובים. הדבר משפיע על בעלי החיים בים, על שוניות האלמוגים, כוכבי הים והדגים. הרכב המינרלים באדמה משתנה אף הוא כשריכוז המינרלים התורמים לבסיסיות של הגוף יורד. שינוי זה משפיע על ריכוזי מינרלים שונים בירקות שאנחנו אוכלים.

כיצד לאזן את חומציות הגוף?

בהרצאה נסקרה השפעת השינויים בחומציות על תפקוד התאים, והתופעות הנגרמות כתוצאה מכך בגוף. החל בפגיעה בשרירים ובשלד, דרך פגיעה בתפקוד מערכת החיסון, ועד שגשוג של תאים סרטניים עקב כך.

ההמלצה של הנטורופתיה היא למדוד את חומציות הגוף בבוקר – בשתן הראשון, או ברוק, לפני שאוכלים או שותים. אפשר לעשות זאת באמצעות נייר pH או נייר לקמוס שרוכשים בבתי המרקחת. רמת החומציות (pH) בגוף היא 7.4 והיא נייטרלית. רמת החומציות של השתן יכולה לנוע בין 4.6-8, ושל הרוק בין 6.6 ל 7.2. חריגות ממספרים אלה לכוון החומצי (מספרים נמוכים) מצריכות איזון.

תזונה בריאה

צילום: unsplash

הוספת ירקות לתפריט – חיים או מבושלים מוסיפה מינרלים שיוצרים תגובה בסיסית. כשהתהליך מתרחש הגוף מחלים והכאבים עוברים. מהמזון אפשר לקבל את רוב מה שהגוף צריך. למשל לצרוך גרעיני דלעת או אגוזים במקום תוספים. פטריות מאכל גם הן מעודדות תהליכים בסיסיים. לעומתן פטריות מיקרוסקופיות כגון שמרים יוצרות תהליכים חומציים.

לגבי אבקות חלבון המכילות חומצות אמיניות בודדות – הן נספגות על ידי הגוף בפחות מאמץ מאשר באכילה. טוב למצבי חסר זמניים ולא כתזונה קבועה. אבקת חלבון המופקת מחלב או ביצים מגדילה חומציות. אבקה המופקת מאורז מגדילה בסיסיות, אבל יש לשים לב שתכיל את כל החומצות האמיניות.

לאחר פעילות גופנית מאומצת מומלץ לעזור לגוף לחזור לאיזון החומציות על ידי אכילה של ספירולינה או כורכום שמפחיתים את המצב הדלקתי בשרירים.

המטרה של הטיפול הנטורופתי היא ליצור ולשמר סביבה בסיסית בגוף. את זאת ניתן להשיג באמצעות תזונה מעודדת בסיסיות (מבסיסה).

תזונה והרגלים שכדאי לאמץ לגוף בסיס יותר

1.      מזון חי, מזונות מלאים, אצות ים ופטריות

2.      לפחות 60% מהתפריט מבוסס מזון צמחי ירוק (ולעתים יותר בתלות ברמת החומציות)
20% מהתפריט – חלבון
20% מהתפריט שמנים בריאים

3.      מזונות מותססים – חומץ טבעי (תפוחים), חמוצים

4.      שתיית מיץ לימון

5.      שתיית מים

6.      שימוש בתוספים לפי הצורך

7.      פעילות גופנית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו