מתכונים בריאים יותר למדורת ל"ג בעומר
בניגוד לרוב החגים שלנו, ל"ג בעומר אינו חג שמזוהה עם תפריט קולינרי עשיר, אלא אהוב יותר בשל החוויה החברתית של הישיבה מסביב למדורה.
כדי לא להפוך אותו לחג של מרשמלו, חטיפים ותפוחי אדמה, אפשר ומומלץ לשדרג גם את החוויה הקולינרית.
למטה מחכים לכם כמה רעיונות נהדרים שיכולים להתאים…
למאמרים קודמים בנושא ל"ג בעומר:
הרעלים שמסתתרים במדורת ל"ג בעומר
8 סיבות למה לא לברוח מתפוח האדמה כמו מאש
ל"ג בעומר בטוח – הדרך הטבעית להתמודד עם כוויות
מתכונים בריאים יותר למדורת ל"ג בעומר
ירקות משופדים
ויטמינים ומינרלים במדורה? זה אפשרי!
פשוט הכינו מראש שיפודי ירקות צבעוניים.
הם יכולים להכיל למשל: בצל, גמבה, כרובית, גזר, קישוא, חציל ועוד.
חתכו את הירקות שבחרתם לקוביות, מרחו אותם במרינדה של שמן זית, מלח ועשבי תיבול ושפדו אותם.
כל מה שנשאר לכם לעשות זה לצלות את השיפודים במדורה לדקות ספורות.
להעשרת הטעם והוספת שומן בריא תוכלו גם לזלף מעל טחינה ביתית.
תירס במדורה
רכשו תירס טרי, נקו אותו ובשלו אותו מראש במים רותחים עם קצת מלח.
אם אתם רוצים להשלים את הבישול במדורה, כדי לקבל טעם אותנטי, אז בשלו רק עד לריכוך חלקי (כ-10 דקות).
לאחר שהתקרר מעט, פזרו מעט מלח גס ועטפו כל קלח בנפרד בנייר כסף, כך שתוכלו להמשיך לקלות אותו במדורה לטובת החוויה.
פילה דניס
תבלו כל פילה דניס בפלפל, מלח ושמן זית, משני צדדיו.
הניחו פילה אחד על נייר אפייה, כאשר הצד של העור מונח על נייר האפייה.
מעליו, הניחו פילה דניס נוסף, כשהצד של העור למלעלה.
הוסיפו ענף תימין ושן שום ולאחר מכן עטפו את הפילטים כמו סנדוויץ' בתוך נייר האפייה.
עטפו את נייר האפייה בנייר כסף ואפו לזמן קצר (כ-10 דקות) במדורה.
הדג יתבשל במהירות.
בננות במקום מרשמלו
אופציה נהדרת לקינוח במדורה: חתכו את הבננה עם הקליפה לפרוסות, שפדו על שיפודי עץ וצלו במדורה, כמו מרשמלו.
לאחר מכן, תוכלו לפזר מעל גם מעט קינמון, לשדרוג הטעם והערכים התזונתיים.
בטטות במקום תפוחי אדמה
אמנם תפוח האדמה הוא המאכל הכי ידוע של החג, אבל הוא בעל ערך גליקמי גבוה.
כתוצאה מכך הוא גורם לעלייה ברמות האינסולין בצורה תלולה, מה שעלול להוביל, בין היתר, לאגירה של שומן בגוף.
אם תחליפו את תפוח האדמה בבטטה, ההשפעה על רמות הסוכר והאינסולין תהיה מתונה יותר, שכן היא בעלת ערך גליקמי נמוך יותר, וכן עשירה בסיבים, ויטמינים ונוגדי חמצון.
הדבר יתרום גם לתחושת שובע ממושכת יותר.
מחפשים עוד גיוונים? גם ירקות מסוימים, כמו חציל ואפילו פירות, כמו אגסים או תפוחי עץ עם קינמון ומיץ לימון, ייצאו טעימים מאוד לאחר צלייה במדורה.
רק זהירות, חכו מעט שיתקררו לפני שתאכלו אותם, שלא תקבלו כוויה בלשון.