LongerP_Fly
LongerP_Fly

מתכון מהיר לטופו מאודה עם ברוקולי ופלפלים

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
ארוחה טעימה וקלה מאוד להכנה. תוכלו להכין אותה ולהגיש אותה לשולחן תוך 25 דקות בלבד

טופו מאודה עם ברוקולי ופלפלים. צילום: pixabay

Mazon_In

מתכון בריאות מהיר המשלב טופו וירקות מתוך הספר "מזון – מה כבר נשאר לנו לאכול?" בהוצאת פוקוס.

זמן הכנת המתכון: 10 דקות, וזמן הבישול כ-15 דקות נוספות.

המתכון מתאים ל-4 מנות וערכיו התזונתיים למנה הם:

ניתן לשנות את הרכב הירקות, בהתאם לעונה.

למתכוני בריאות נוספים על בסיס טופו:

שווארמה טופו – הכי קלה שתכינו

סטייק טופו מ-4 מצרכים בלבד

חריימה טופו

מתכון קל ומהיר לטופו מאודה עם ברוקולי ופלפלים

מצרכים:

2 כפיות שמן שומשום

פלפל אדום גדול, ללא גרעינים, חתוך לרצועות דקות

ראש ברוקולי גדול (כ-½ ק"ג), חתוך לפרחים קטנים

1 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף וקצוץ

½ ק"ג טופו מוצק ולא מהונדס גנטית, מסונן ומפורר

2 כפות רוטב תמרי ללא גלוטן

1 כף חומץ יין אורז

½ כוס ציר מרק ירקות או מים מסוננים

1 כף arrowroot (להשיג בחנויות טבע)

2 כפות מים מסוננים

1 כף גרגירי שומשום

¼ כוס עלי כוסברה, קצוצים גס

הוראות הכנה:

במחבת עמוקה או בווק, מחממים את שמן השומשום על להבה בינונית-גבוהה עד שהוא מתחיל לבעבע מעט.

מוסיפים את הפלפל והברוקולי ומערבבים.

מטגנים במשך 4-3 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים.

מתחילים בריכוך הברוקולי והפלפלים. צילום: pexels

מתחילים בריכוך הברוקולי והפלפלים. צילום: pexels

מערבבים פנימה את הג'ינג'ר ומטגנים במשך דקה נוספת.

מוסיפים את הטופו המפורר ומערבבים היטב.

מוסיפים את התמרי, החומץ וציר המרק ומביאים לרתיחה.

בזמן שהטופו מתבשל, מערבבים את ה-arrowroot עם המים ויוצקים את התערובת למחבת.

מערבבים ומבשלים במשך 3-2 דקות עד שהנוזלים מסמיכים.

מחלקים את הטופו ל-4 קערות.

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו