ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

11_flyR

Powered by WP Bannerize

משקה מנגו

מאת: חגית אריאלי שיינפלד, איורוודה

צילום: RF123

 מרכיבים:

2  יחידות מנגו טרי, מקולף וחתוך לחתיכות
1/4-1/2 כוס מים (בהתאם לדרגת הסמיכות הרצויה)
חופן עלי כוסברה
קמצוץ זרעי שומר (אופציונלי)

 

 

אופן ההכנה:

לערבב בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד

*מנגו – בהודו מכונה המנגו "מלך הפירות" ו"פרי המלכים" ונחשב לממריץ ומעורר תאווה. ויש האומרים כי שתיית מיץ מנגו על בסיס יומיומי היא ערובה לחיים מלאי שמחת חיים, אנרגיה ושביעות רצון.
ברפואה ההודית המסורתית נעשה שימוש בכל חלקי הפרי (עלים, פרחים, פרי, גלעין וכד'). כך למשל משמש לטיפול בתולעים ובשלשולים (מאבקה המופקת מגלעין הפרי) וכן לשלשולים, עצירת דימומים מהאף, מניעת מחלות לב (מחזק את שריר הלב), חיזוק מערכת החיסון, ראייה, משתן ומסייע לבריאות הכליות ועוד.

*כוסברה – מקלה על צמא ותחושת בערה, מסייעת בטיהור הגוף מרעלים. כוסברה טרייה נחשבת לאחד מהצמחים המובילים לטיפול בבעיות עור, דלקות בדרכי השתן (משתן). בנוסף, שימוש בכוסברה מסייע למתן השפעה של תבלינים חריפים ומחממים.

*זרעי שומר – דומים במראה ובטעם לזרעי אניס, אך טעמם מעודן יותר. השומר נחשב לבעל השפעה נרחבת על מערכת העיכול ( מקל על קוליק, קשיי עיכול, כאבי בטן – כולל כאבי מחזור, גזים, עצירות, קשיי עיכול, שלשולים, חוסר תיאבון, בחילה, הקאה, תולעים במעיים וטחורים), מסלק ריח פה, אמנוגוג (מגביר ייצור חלב אם) וכן מגביר ייצור זרע. בהודו מקובל לקנח את הארוחה עם זרעי שומר, להקלה על העיכול ולטיהור הפה.

 

השאירו תגובה: