מרק ערמונים מ-4 מרכיבים
החורף מתקרב ואין כמו מרק ערמונים כדי לחמם את הבטן והלב.
את הערמונים קל להשיג באריזות ואקום וניתן גם לקלוף ידנית.
הדרך הכי פשוטה לעשות זאת היא לחרוץ באמצע הערמון באמצעות סכין חדה, להכניס לסיר מים רותחים ולחלוט במשך 10 דקות.
למתכוני ערמונים נוספים:
מתכון מרק ערמונים מ-4 מרכיבים
המתכון מתוך הספר "טעים לאכול בריא" שנמכר בסניפי ניצת הדובדבן ובמרכז תרפא
חומרים ל-6 מנות:
בצל גדול קצוץ או 2 כרישות פרוסות
כף שמן זית
150 גרם ערמונים
2 בטטות בגודל בינוני
לתיבול: כפית מלח הימלאיה ומעט פלפל לבן
הוראות הכנה:
אדו את הבצל או הכרישה בסיר מכוסה על אש נמוכה. ערבבו מידי פעם, למשך כ-10 דקות עד להשתקפות. במידה והבצל נדבק לתחתית הסיר, יש להוסיף כף מים.
הוסיפו כף שמן זית, כסו שוב את הסיר, והמשיכו לאדות כ-3 דקות נוספות.
מוסיפים את הבטטות והתבלינים.
אם הערמונים טריים, מוסיפים גם אותם. אם הם משקית ואקום, יש להוסיפם ב-10 הדקות האחרונות של הבישול.
המשיכו לבשל כ-5 דקות (כסו את הסיר, אך ערבבו פעם אחת באמצע).
הוסיפו מים עד לכדי כיסוי כל החומרים ועוד כוס אחת נוספת.
הביאו לרתיחה והנמיכו את האש.
בשלו בסיר מכוסה במשך כ-30 דקות, עד לריכוך הבטטה.
בסיום הבישול, יש לטחון את המרק ולהגיש.