Spirulife_Shocomaca_fly
sujok_Fly

מרק ברוקולי

מאת: ורד לב נטורופתית N.D
זמן קריאה: < 1 דקה
Focus_10_IN

חומרים:

1 ק"ג ברוקולי טרי מחולק לפרחים וגבעולים קצוצים
2 בצלים קצוצים
שיני שום קצוצות לפי הטעם
1/2 כוס יין לבן יבש
1 פלפל צ'ילי אופציונלי
מלח, פלפל
מיכל שמנת מתוקה לבישול

אופן ההכנה:

בסיר רחב מטגנים במעט שמן זית/ חמאה את הבצל. כשמזהיב מוסיפים את הברוקולי ומערבבים קלות ואת השום הקצוץ. זהו הזמן להוסיף את הצ'ילי, למי שבוחר. מוסיפים את היין הלבן ומאפשרים לבעבע מספר דקות. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, מקטינים את האש. ממליחים ומפלפלים.
מבשלים 10-15 דקות, עד שהברוקולי רך, אך אינו מאבד מצבעו הירוק החי.
טוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד. מביאים לרתיחה עם השמנת, מקטינים את האש לעוד מספר דקות.
בודקים את הטעמים ומוסיפים את מה שצריך.
בהגשה אפשר לבזוק מעל פרמזן, שומשום מלא טחון, אגוזי ברזיל/ מלך קצוצים.

גיוון:
ניתן להכין עם תפוחי- אדמה, שורשים, ארטישוק ירושלמי, כרובית ועוד.

 

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו