RUMALYA_Fly
RUMALYA_Fly

מה אוכלת מטפלת באיורוודה?

מאת: גת וייס עבודי - עורכת EatWell, פורטל לתזונה בריאה
זמן קריאה: 2 דקות
היום אנו מארחים במדור "טעים להכיר" את ליטל סימון, מטפלת ותיקה באיורוודה והרבליסטית קלינית, כדי להציץ אל צלחתה ולגלות האם וכיצד עקרונות הרפואה ההודית העתיקה באים לידי ביטוי בתפריט היומיומי שלה

טעים להכיר את ליטל סימון. צילום: תמר אייזנברג

Bari15_In

ליטל סימון היא מטפלת באיורוודה, בעלת התמחות במחלות אוטואימוניות, מערכת העיכול והמערכת ההורמונלית.

בנוסף היא גם הרבליסטית קלינית, בעלת קליניקה לרפואה הודית ובעלת בית הספר לרפואה הודית בתל אביב.

ועם כל הטייטלים האלה – מעניין מאוד לגלות מה היא בעצמה אוכלת…

מוזמנים להציץ יחד איתנו לצלחת של ליטל.

לאורחים קודמים במדור "טעים להכיר":

תזונה למוח: טעים להכיר את הניורולוגית ד"ר קארין אלמן שינה

טעים להכיר את גלעד שימרון, מפתח גישת אורטופדיה רגשית

טעים להכיר את צחי כנען, דיאטן קליני

התשובות של ליטל סימון – מטפלת באיורוודה

מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

במקור זה היה שוקולד, כיום זה כל דבר עם זוקיני.

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

פריטטה עם המון ירקות

תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

מרק ירקות עם אטריות אורז וביצים רכות או ביצים וסלט בקיץ.

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

וואו, יש כל כך הרבה.

כמעט כל מה שאומרים על תזונה זה מיתוס כי זה ממש תלוי במי אוכל את האוכל ומה הטיפוס שלו.

המיתוס הרווח כיום זה – קיטו, אכילת יתר של חלבונים.

ליטל סימון: "כמעט כל מה שאומרים על תזונה זה מיתוס". צילום: תמר אייזנברג

ליטל סימון: "כמעט כל מה שאומרים על תזונה זה מיתוס". צילום: תמר אייזנברג

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

אכלתי בילדות בעיקר ממתקים אז טיב טעם וטורטית מחזירים אותי לילדות.

היום אני לא אוכלת סוכר.

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?

שום טרי וכל דבר עם חומץ בלסמי.

איזה מזון תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

אני לוקחת איתי בדרך כלל קופסאות ובהן:

מה החטא האהוב עליך?

בדיוק הכנתי לי קראמבל שזיפים.

בעיניי כל דבר שדומה לעוגה הוא חטא אהוב.

במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?

אני בוחרת בטיפול בתזונה רק באיורוודה, כי אם אין התאמה אישית זה אף פעם לא מדויק.

מה דעתך על המשפט "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"

לתודעה יש המון משמעות והיא מובילה את הגוף קדימה.

אז אם יש לי עניינים רגשיים שאוכלים אותי יהיה לי מאוד קשה לעכל וסביר להניח שגם אם אני אוכלת בריא זה לא יתעכל טוב.

האמת היא שהיום עם האוכל המעובד והמתועש התזונה יכולה לגרור את הגוף למחלות קשות, ולכן למה שאנחנו אוכלים יש חשיבות גדולה.

מתכון מנצח – לביבות / קציצות ירק בתנור

זה מתכון של עוז תלם שהוא מתכון מנצח בעיני.

אפשר לצפות במתכון בערוץ היוטיוב שלו:

אני אוהבת לאכול אותן עם ממרח אבוקדו בעונה.


אם את בפתחו או בשיאו של גיל המעבר, ליטל סימון מזמינה אותך למסע מרתק של שינוי, צמיחה והתחדשות בהרצאתה המעצימה: "Wise Woman – גיל המעבר כהזדמנות לשינוי".

אל תחמיצי! ביום שישי ה-29.11, במסגרת כנס "אוכלים בריא 15", תוכלי לזכות בידע וכלים פרקטיים שישנו את חייך.

הירשמי עכשיו באתר כנס אוכלים בריא 15.

הנחה מיוחדת לגולשי EatWell בהקלדת קוד קופון: 1313

מספר המקומות מוגבל!

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו