OF_FLYL
HENIG_T_FLYR

מהו רו-פוד? ומדוע יתרונותיו כל כך עוצמתיים?

מאת: שירלי בר, מומחית בתחום התזונה הטבעית בשיטת ה- RAW FOOD
מה אנחנו בעצם יודעים על רו-פוד, שבכל העולם נשבו בדיאטה של אוכל חי ולא מבושל, ונהנים מיתרונותיו העוצמתיים. שירלי בר תספר לנו כל מה שלא ידענו על Raw Food ולא העזנו לשאול, בצירוף מתכון מוסרט!

מהו רו-פוד? ומדוע יתרונותיו כל כך עוצמתיים?

לאוכל עם חיים, הנקרא רו-פוד (Raw Food), יש הנחת יסוד אחת: אוכל טבעוני הכולל פירות, ירקות, קטניות מונבטות, אגוזים, שקדים, גרעינים ופירות יבשים, שלא עברו בישול, אפיה או טיגון כלשהו. משום שהאוכל לא מעובד ולא מבושל, הוא נשאר איכותי ועוצמתי. כאשר לא מבשלים את האוכל, הוא לא מאבד את ערכו התזונתי ונושא עימו שפע של ויטמינים, מינרלים, אנזימים ואנטי אוקסידנטיים.

מאידך, כשאנו מבשלים, מטגנים או מעבדים את האוכל, אנו לוקחים ממנו את ערכו התזונתי, ומשאירים אותו ללא חיות בכלל, ואפילו הופכים אותו למזיק!!

הרי זה ברור וידוע לכולנו שגופינו זקוק לערך תזונתי גבוה על מנת להתקיים, ולהשאר חזק, בריא וחיוני.
כאשר אנחנו מכניסים אל גופינו אוכל שלא מספק את צריכיו של הגוף, אנו בעצם מאיצים את קצב ההזדקנות של גופינו ובכך גורמים לתופעות ואף למחלות שונות. מטרת הרו-פוד היא לשרת אותנו ולאפשר לנו חיים מלאי פעילות, אנרגיה, וחיוניות – וללא מחלות. אחת הסיבות לכך שהרו-פוד כל כך עוצמתי היא האנזימים הנשארים במזון – וזהו היתרון הענקי!!

מהם אנזימים?

אנזימים הם מולקולות חלבוניות המעורבות בכל תהליך כימי בגופינו כגון: עיכול האוכל ופירוקו, הפיכתו למולקולות קטנות היכולות לחדור לדם, פירוק וסילוק חומרים רעילים בגוף ועוד. בזכות האנזימים, כל התאים בגוף, ברקמות, ובאיברים מסוגלים לפעול. אנזימים הם בעצם כח החיים של הגוף, ולכן, ללא אנזימים, לא תתכן כל פעילות בגופינו, ולמעשה, לא יתכנו החיים.

המקור היחידי לקבלת אנזימים (מלבד אלו הנוצרים בגופינו) הם במזון החי הנקרא רו-פוד. האנזימים שאנו מקבלים ממזון חי מקלים על גופינו, ומאפשרים לגוף לחסוך בייצור אנזימים, ובכך להפנות את כוחות הגוף לפעילויות אחרות. וכפי שציינתי קודם, כאשר אנו מעבדים ומבשלים את האוכל שלנו, האנזימים שבתוכו נהרסים כליל! ואם אנו ניזונים לאורך זמן מאוכל מבושל ומתועש, אנו מחסירים מגופינו אנזימים, ובעצם מזיקים לעצמינו.

אמנם אנחנו מרגישים את תחושת השובע, אך גופינו בעצם נאבק עם אוכל שקשה לעיכול (בגלל חוסר אנזימים), וגורם להאטת מערכת העיכול, ובכך להחלשת מערכת החיסון. כשהמערכת החיסונית שלנו ירודה, אנו חשים תשישות, עייפות, חולשה, חוסר מצב רוח וכו'… לא חבל?

כיום, שיטת הרו פוד גדלה ומתעצמת מסביב לעולם, והגיע הזמן שגם אנחנו הישראלים נתחיל ללמוד וליישם לפחות את כמה מחוקי השיטה. רבים מהאנשים נותים לחשוב שאכילת רו פוד בלבד קשה עד מאוד ואפילו בלתי אפשרית, אך מעטים בעצם גילו את סוד המתכונים הנפלא… מתכונים משובחים בטעמם וקלים להכנה.

אז הנה לכם מתכון טעים במיוחד שיפתיע אפילו את הסקפטים שביניכם!

פסטת קישואים ברוטב עגבניות:

מצרכים:

4-5 קישואים
1 עגבניה
8 עגבניות מיובשות
1 כוס כוסברה
1 כוס פיטרוזיליה
קמצוץ מלח ים טבעי\ פלפל שחור
3 שיני שום
כפית שמן זית

אופן הכנה:

1. קולפים את הקישואים וממשיכים באותה פעולת קילוף על מנת ליצור רצועות דקות.

2. להכנת הרוטב מכניסים את כל המרכיבים (מלבד הקישואים) לתוך מעבד מזון וטוחנים.

3. שופכים את הרוטב מעל רצועות הקישואים ומערבבים היטב.

בתיאבון, ושיהיה לנו חג שמח ובריא.

באהבה, שירלי בר

 

השאירו תגובה:

  1. אבישי

    תודה על המתכון הפשוט כל כך וטעים כל כך . אם חשוב לך לתקן שגיאות באיות של מילים שונות במאמר החשוב ,את מוזמנת לפנות למייל שלי .