Jeliat_Fly
Bari15_Fly

מאפה כרוב וטופו

מאת: זהורית שייחי תזונאית קלינית
זמן קריאה: < 1 דקה
SmartKish_In

חומרים:

 

1/2 כרוב בינוני חתוך לרצועות
1 כוס מים רותחים
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
2 כפות קמח מלא
קורט מלח
300 גרם טופו
2 כפות שמן
1 כף חומץ
מלח ופלפל לטעם
2 כפות פירורי לחם

 

אופן הכנה:

לבשל את רצועות הכרוב בכוס מים רותחים במשך כ- 5 דקות.
בזמן שהכרוב מתבשל, לטגן את הבצל בשמן חם עד שהבצל שקוף.
להוסיף לבצל את הקמח ומלח ולערבב היטב.
להוציא את הנוזלים שבכרוב לתוך הבצל המטוגן ולהמשיך לבשל תוך ערבוב עד שהתערובת מסמיכה.
לערבל בממחה או מעבד מזון את הטופו, שמן, חומץ מלח ופלפל עד שמתקבל מרקם קרמי וחלק.
לערבב היטב בקערה את הכרוב, תערובת הבצל וקרם הטופו.
לשפוך את התערובת לתבנית אפיה משומנת, לפזר מעל פירורי לחם ופפריקה .
לאפות ב- °180 , לא מכוסה,  במשך כ- 30 דקות.

 

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו