O3_FLYL

Powered by WP Bannerize

WING_FLYR

Powered by WP Bannerize

לביבות לחנוכה

מאת: פיליס גלזר

לביבות לחנוכה

פיליס גלזר כוהנת המזון הבריא –  עם מתכונים בריאים ולא משמינים לחנוכה
מתוך הספר "פשוט בריא" "מהמטבח של פיליס"
 

 

צילום: דניה ויינר

 

צילום: דניה ויינר

 

לביבות סלק עם סלסה סלרי-כוסברה
מתכון לכ-10 לביבות

 

½ קילו סלק, מקולף ומגורר גס (כ-4 כוסות)
½ כפית כמון טחון
½ כפית כוסברה טחונה
1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור טחון טרי
½ כפית אבקת אפייה
2 ביצים טרופות קלות
¼ כוס קמח רב-שימושי (של שטיבל)
6-7 כפות שמן קנולה, לטיגון

אופן ההכנה:

1. שוטפים, מנקים, ומקלפים את הסלק ומגוררים על הצד הגס של הפומפייה. שמים במסננת מעל    קערה ומעמידים בצד 10 דקות. לוחצים להוצאת נוזלים.
2. בקערה בינונית בעזרת כף עץ, מערבבים סלק, כמון, כוסברה, מלח, פלפל שחור ואבקת אפייה. בוחשים פנימה ביצים וקמח ומערבבים היטב.
3. במחבת גדולה מחממים שמן על גבי אש בינונית. ממלאים כוס מידה של ¼ כוס עם ¼ כוס מהתערובת ולוחצים למעלה להדק. הופכים ומניחים את תוכן הכוס במחבת ומשטיחים בעזרת מרית. עוברים על הפעולה כדי ליצור 5-6 לביבות כל פעם. מבשלים 4-5 דקות בכל צד.  הלביבות יהיו אדום עז אך מושחמות קלות בכל צד. מעבירים למגבת נייר לספיגת עודף שומן. מגישים עם סלסה סלרי-כוסברה.

סלסה סלרי-כוסברה:

 

2 כוסות סלרי קצוץ דק מאד (כ-3-4 גבעולים)
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה דק
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
3-4 כפיות חומץ יין שרי (או חומץ פטל, או חומץ בן יין אדום)
3 כפות שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה:

1.   מערבבים את כל החומרים ביחד. מעבירים לקופסת אחסון ומקררים.

 

לביבות גזר וג'ינג'ר עם סלסה תפוחים, בצל ירוק ופלפל חריף

כ-10 לביבות
½ קילו גזר מנוקה ומגורר גס (כ-4 כוסות)
2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר או ½ 1 כפיות אבקת זנגביל)
1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור טחון טרי
½ כפית אבקת אפייה
3 ביצים טרופות קלות
¼ כוס קמח רב-שימושי של שטיבל
6-7 כפות שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

1. שוטפים ומנקים את הגזר ומגררים על הצד הגס של הפומפייה.
2. בקערה בינונית בעזרת כף עץ, מערבבים גזר, ג'ינג'ר, מלח, פלפל שחור ואבקת אפייה. בוחשים פנימה ביצים וקמח ומערבבים היטב.
3. במחבת גדולה מחממים שמן על גבי אש בינונית. ממלאים כוס מדידה של ¼ כוס עם ¼ כוס מהתערובת ולוחצים למעלה להדק. הופכים ומניחים את תוכן הכוס במחבת ומשטיחים בעזרת מרית. עוברים על הפעולה כדי ליצור 5-6 לביבות כל פעם. מבשלים 4-5 דקות בכל צד.  הלביבות יהיו כתום עז אך מושחמות קלות בכל צד. מעבירים למגבת נייר לספיגת עודף שומן. מגישים עם הסלסה (מתכון בהמשך).

סלסה תפוחים, בצל ירוק ופלפל חריף

4 תפוחים קשים בינוניים (אפשר ירוק או אדום)
½ כפית בצל ירוק קצוץ דק מאד (לבן וחלק מהירוק)
3-4 כפות פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאד
2 כפות + 2 כפיות דבש מזן בהיר
4 כפיות קליפת לימון או ליים מגוררת
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

 

1. מקלפים, מוציאים את הליבה ומגררים את התפוחים בצד הגס של הפומפייה שמעמידים מעל קערה כדי לאגור נוזלים. מוסיפים בצל ירוק ופלפל חריף.
2.  בקערה קטנה, מערבבים דבש, מיץ לימון וקליפת לימון ויוצקים על התפוחים.
3. מתבלים במלח ומגישים.

נ.ב. ניתן להכין את הסלסה בצורה יבשה יותר, ע"י סינון הנוזלים לאחר שמגוררים את התפוחים. שומרים בצד ומוסיפים כמה שרוצים בסוף לקבלת המרקם הרצוי.

 

המטבח של פיליס בפייסבוק https://www.facebook.com/phyllis.kitchen

 

השאירו תגובה: