כרכום? עדיף עם פלפל
כפי הנראה, אין תבלין שנחקר יותר מאשר הכרכום. ובצדק: הוא נוגד דלקות, נוגד חמצון, נוגד סרטן ועוד ועוד. לאחרונה נבדקה גם תערובת תבלינים המכילה כורכום, רוזמרין, אורגנו, קינמון, פלפל שחור, ציפורן ואבקת שום מיובש. תערובת זו נמצאה מורידה ב- 21% הפרשת אינסולין מוגברת וב- 31% ייצור של טריגליצרידים.
מחקרים אחרים מצאו שכורכום, והחומר הפעיל המופק ממנו, כורכומין, הפחיתו רמת סוכר בדם אצל חולי סוכרת, הייתה אצלם פחות עמידות לאינסולין ופחות סטרס חמצוני. נשאלה שאלה איך מוצר טבע בודד יכול להשפיע השפעה כה נרחבת. מסתבר שהוא משפיע על מולקולות המפעילות סיגנלים בגוף. כך הוא עוזר כנגד מולקולות מעוררות דלקת, עוזר לייצור של חלבונים הדרושים לחיי כל תא, פועל כנגד וירוס 1HIV ושומר על שלמות ה-DNA וה- RNA. כמו כן, הוא עוזר לסילוק מתכות רעילות מן הגוף וכנגד סוגי סרטן רבים.
הכורכום משפיע על פעילות של 700 גנים שונים בגוף ועוזר הן לייצור והן להפעלה של ציקלואוקסיגנאז-2 ו- 5-ליפואוקסיגנאז. יש לו גם בקרה על אנזימים המשתתפים בתהליכי מחלה ובמצבים דלקתיים. תועלת רבה שלו נמצאה כאמור גם כנגד סרטן.
מחקרים רבים מאוד נעשו על תבלין זה. לאחר כניסתו לתא, הוא משפר שם יותר מ- 100 מסלולים מטבוליים שונים. הוא נמצא משפיע על תהליכים רבים: מניעת שגשוג של תאי סרטן, מניעת ייצור חלבון שהכרחי להתפתחות סרטן, עוזר לגוף להתגבר על מוטציות סרטניות, כך שאין הן יכולות להתפשט בגוף. הוא עוצר זרימת דם מוגברת אל מוקדי סרטן, זרימת דם הדרושה לשגשוגו ולהתפשטות גרורות. הוא מגן מפני כימיקלים וקרינות.
ערבוב שלו, 30 חלקים על 1 חלק פלפל שחור, מעלה פי 20 את יכולת השחרור של כורכומין המצוי בו ואת ספיגתו ופעולתו בגוף. בנוסף לעזרתו כנגד סרטן, הוא נמצא עוזר לגוף להתגבר על מחלות אחרות כמו מחלות כבד, ריאות, מחלות אוטואימוניות, מתחלות נוירולוגיות, מחלות לב וכלי דם, מחלות מטבוליות ומצבים דלקתיים שונים.
אז טלו את צנצנת הכרכום שלכם, הוסיפו לה פלפל שחור ותבלו איתו את מזונכם ביד נדיבה.
איך אני אמורה להבין אמירה כל כך לא ברורה כמו: "30 חלקים על 1 חלק"? ביחסים בין פלפל שחור לכורכום???
שלום רב,
אשמל לקבל קישור למאמרים המקוריים ,2-3 יספיקו.
תודה,
גיא
על כל 30 גר כורכום מוסיפים 1 גרם פלפל שחור ומערבבים
אפשר לבקש מימשהוא שמבין איזה כמות לקחת ועל קיבה ריקה או אחרת תודה
אשמח לדעת מהי הכמות המומלצת ליום וכן האם מדובר בתבלין שקונים ברשתות השונים או דווקא לתוסף כורכומין?
לגביי צריכת הכורכום;
אין דרישה לכמות ספיציפית ביום,רצוי ומומלץ להוסיפו לכל דבר,כמו מרק,קוסקוס,עופות,אורז מלא,ירקות מאודים וכו׳.
ניתן להשיג ברשתות האורגניות טבעיות כורכום טרי שנראה כמו ג׳ינג׳ר ולגרד אותו על מומיה ישירות.
האם עדיף לטחון לבד?
האם הוא לא מאבד מערכו?
אם כן באיזה מינון?
מבקשת מאמרים בנושא הכורכום ושאלתי האם אפשר לתתלילדים מגיל שנה באוכל