כרובית בתנור - מתכון טעים ובריא
פרחי כרובית בתנור מצופים בפירורים טעימים ובריאים של שקדים טחונים ושומשום שחור.
טעים ובריא כל כך, שחייבים לנסות!
עוד דברים טובים שאפשר לעשות עם כרובית:
מתכון לכרובית בתנור
מצרכים לשש מנות:
ראש כרובית בינוני (כדאי לבחור אחד עם פרחים לבנים בוהקים)
כוס וחצי קמח עדשים כתומות, או שקדים טחונים לפירורים או גם וגם
חצי + עוד חצי כפית מלח הימלאיה דק או herbamare (תערובת תיבול אורגנית של מלח משודרג עם עשבי תיבול ותבלינים שניתן למצוא בחנויות הטבע)
רבע כפית פפריקה מתוקה או חריפה (המתקדמים, יכולים להכין פפריקה ביתית)
רבע כוס שומשום שחור / מלא / גם וגם
ביצה אורגנית גדולה (למה דווקא אורגנית? קראו כאן)
3 כפות שמן זית
להכנת כרובית אפויה:
1. מפרקים את הכרובית לפרחים ומשרים בקערה גדולה עם מים ומלח לכ-30 דקות.
הכנת פרחי כרובית בתנור עדיפה על הכנת כרובית שלמה בתנור. זאת מכיוון שהכרובית אהובה לא רק על בני האדם, אלא גם על החרקים השונים.
לכן, פירוק לפרחים והשרייה שלהם תסייע להפטר מהם בקלות.
2. מסננים את פרחי הכרובית מהמים ובודקים טוב טוב שהכל נקי ואין חרקים. נקי? יופי, ממשיכים!
3. מניחים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ל-10 דקות בישול. מסננים מהמים ומצננים.
4. בקערה אחת מערבבים שקדים טחונים/קמח עדשים עם השומשום, המלח והפפריקה.
5. בקערה שניה טורפים ביצה אורגנית עם 4 כפות מים וחצי כפית מלח.
6. משמנים תבנית אפייה (מזכוכית או עם נייר אפייה אקולוגי) בשמן זית.
7. טובלים כל פרח כרובית בתערובת היבשה ואז בתערובת הרטובה ומניחים בתבנית.
8. מניחים נייר אפייה מעל הכרוביות ורק אז עוטפים בנייר כסף (כדי למנוע זליגת אלומיניום למזון).
9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים רבע שעה.
10. פותחים את נייר הכסף והופכים את הכרוביות. מכסים שוב וממשיכים לאפות עוד רבע שעה.
11. מסירים את הכיסוי ואופים ללא כיסוי עוד כ-15 דקות בחום של 170 מעלות.
לקריאה על היתרונות באכילת ירקות לבנים, כמו כרובית.