HENIG_T_FLYL
MIC_FLYR

כימיקל של שוקולד ואהבה

מאת: טליה לוין, יועצת בריאות הוליסטית
קקאו גורם לנו להרגיש שמחים, מאוהבים ורגועים. מדוע? כי הוא מעלה את רמות הסרוטונין, הדופמין והפנילטלמין (כימיקל האהבה). אז למה שלא תכינו שוקולד בריא שגומל משוקלד תעשייתי?

Life is Magic not Logic – החודש יש לי יום הולדת. 40 שנה על הפלנטה! 40 שנים מסביב לשמש!!

אילו שינויים עצומים עברה הפלנטה שלנו רק בארבעים השנים האחרונות. כשנולדתי הייתה לנו טלוויזיה שחור לבן (אם בכלל, שכן שידורי הטלוויזיה בארץ התחילו רק ב-1968), טלפונים ללא מזכירה אלקטרונית, חיוג דרש להזיז את היד כולה כדי לסובב את החוגה (בזמנו גם זכרתי מספרי טלפון בעל פה, היום אני אפילו לא זוכרת את מספר הנייד של אמא שלי). כתבנו מכתבים בכתב יד לאנשים שגרו מעבר לים ולקח להם לפחות שבוע להגיע, אפילו התלהבנו מבוא הדוור, אכלנו ארוחות סביב השולחן, בישיבה עם המשפחה והאוכל היה באמת אוכל! גידול מקומי ואורגני, מבושל במטבח שלנו, לא תוצרת של מפעל / מעבדה, לא מפוצץ בהורמונים ואנטיביוטיקה, לא מהונדס גנטית, לא מרוסס עם חומרי הדברת מזיקים / קוטלי עשבים / מדבירי חרקים. לא מגיע מצדה השני של הפלנטה, מיוצר וארוז באיזה מפעל, מוטס / מובל באונייה / נמכר לחנות ויושב חודשים על המדף לפני שאנחנו מחממים אותו במיקרו ומכניסים לפינו.

וזה רק על קצה המזלג. וואו!! איזה דברים השתנו מאז שאתם נולדתם?

כפי שאני חיה ואוכלת כיום, אולי אחיה הרבה מעבר ל-100 סבבי שמש (טפו, טפו, טפו), אבל האם אני בכלל רוצה לחיות כל כך הרבה זמן?

ובכן, כל עוד אהיה בריאה, שמחה, עושה מה שאני אוהבת ועם האנשים היקרים לי, למה לא?

שאלה טובה לשאול את עצמנו בעיני היא: למה אנחנו בכלל רוצים להיות בריאים? למה אנחנו בעצם חיים?

קקאו: אחד המזונות הקסומים

כדי לחיות חיים קסומים – חייבים להכניס לגופנו מזון קסום. דמיינו מה היה קורה לו הייתם מתדלקים את רכבכם בדלק הלא נכון? הוא לא ממש היה נוסע אותו דבר, נכון? באותו אופן כשאוכלים מזון זבל חיינו יהיו זבל. "אתה מה שאתה אוכל" נכון כיום יותר מאי פעם.

אז במקום ג'אנק, תכניסו קצת קסם. אחד המזונות הקסומים בעיני הוא קקאו – האגוז של פרי הקקאו שממנו מיוצר שוקולד אמיתי.

בני אדם משתמשים בקקאו מזה אלפי שנים, יש הטוענים שהשימוש הראשוני החל בדרום אמריקה לפני כ-15 אלף שנה.

קקאו הוא המקור מספר אחת של מגנזיום (המינרל הכי חסר בתזונה כיום), מכיל ברזל, כרומיום (מאזן את רמות הסוכר ומצבי רוח), מאזן את הכימיה במוח, מחזק את העצמות, אחד המזונות העשירים ביותר בנוגדי חמצון (הרבה יותר מיין אדום ומתה ירוק), מעולה ללב ולמוח משלשל טבעי, מאזן הורמונאלית ועוד….

קקאו גורם לנו להרגיש שמחים, מאוהבים ורגועים מאחר והוא מעלה את רמות הסרטונין, דופמין ופנילטלמין (כימיקל האהבה).

עץ הקקאו הראשון שלי

לפני כמה חודשים נסעתי לבאלי, מסע בעקבות הקקאו. מאוד התרגשתי לפגוש את עץ הקקאו הראשון שלי. הנה סרטון משם. מומלץ לכל מיש מעולם לא ראה אגוז קקאו ישר מהעץ.

 

הנה אחד המתכונים האהובים עלי:

שוקולד ביתי ובריא, גומל משוקולד תעשייתי

אני מכינה את המתכון הזה עם שבבי פולי קקאו קלויים. הקלייה היא עדינה, שומרת על הערכים התזונתיים הגבוהים של אגוז הקקאו,מגבירה את טעם השוקולד המריר ומעניקה טעם נפלא.

לאוהבי טעם שוקולד מריר פולי הקקאו הקלויים מעולים גם עם סלט פירות, גרנולה, תמר מג'הול, עם טחינה גולמית ודבש כממרח על לחם, בסמודי ועוד.

מצרכים:

1/2 כוס שמן קוקוס
1 כוס אבקת קקאו
1/4 כוס פולי קקאו טחונים
1/3 כוס מייפל

במעבד מזון/מטחנת קפה לטחון את פולי הקקאו
להמיס את שמן הקוקוס בקערה בתוך סיר עם מים חמים
להוסיף את המייפל לשמן ולערבב
להוסיף את פולי הקקאו והאבקה
להוסיף את התוספות, להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה ולהכניס למקפיא או למקרר למשך כ-30 דקות
יש לשמור את השוקולד בקירור

ניתן להוסיף:

גרידת לימון וגוג'י, זרעי צ'יה, פולן דבורים, טחינה גולמית, גרידת תפוז ואגוזים, נענע, פלפל חריף ועוד

יום הולדת שמח לכל הבתולות
ושנה קסומה ובריאה לכולנו

לאתר של טליה לוין

השאירו תגובה:

  1. שושי

    איזה כייף לראות איך נראה קקאו..

  2. זיו

    בריא מאד לאכול קקאו מן הטבע בצורה מושכלת

  3. שרה חמו

    בקקאו יש גם חומרים מזיקים ובראשם קפאין. כל מה שמר הוא בדרך כלל גם רעיל, זאת יודע כל בעל חיים שנרתע ממזון מר, אבל אנחנו מתחכמים ומוסיפים סוכר שהוא נזק טהור נוסף. כדאי לזכור שכל מה שמעלה את מצב הרוח בצורה חדה כגון קפאין וסוכר גורם גם לנפילה שלו אחר כך ולכן להתמכרות לחומר המזיק.
    מחברת הספר: שביל הזהב לריפוי טבעי.

  4. טליה

    שר חמו שלום
    אני מסכימה איתך בנושא הסוכר, אך לא ראיתי במתכון של טליה לוין שיש סוכר לבן.
    טליה