PassoverFocus_Fly
supherb_Fly

15 יתרונות באכילת שומנים

מאת: גיא בן צבי, מנהל מקצועי ובעלים של חברת אומגה 3 גליל
זמן קריאה: 3 דקות
הקהילה הבינלאומית לחקר שומנים התכנסה החודש בשוודיה, ועלו בה המלצות לארגון הבריאות העולמי. ההמלצות האלה ימצאו עצמן מהר מאוד על הצלחת שלכם. הנה 15 מסקנות והמלצות
Laisha_In

מסקנות והמלצות מכנס ISSFAL

החודש התקיים הכנס הדו-שנתי של האגודה הבין לאומית לחקר חומצות שומן וליפידים ISSFAL 2014  (International Society for the study of Fatty Acids and Lipids) שהתקיים בשטוקהולם.

בכנס הוצג מאמרו של גיא בן צבי מאומגה 3 גליל, על שמן דגים (חומצות שומן אומגה 3) כתחליף לתרופות פסיכיאטריות בילדים, שהוא פרי עמל של 4 שנות ליווי משפחות וילדים בריפוי תופעות פסיכיאטריות במסגרת פרוטוקול אומגה.

הכנס היה מדעי-פיזיולוגי, אך לא אלאה אתכם בפרטים המדעיים, אלא אתן מספר נקודות פרקטיות חשובות:

1. אומגה 3 המפתח לבריאות האנושות: 80% מהמחקרים והמאמרים שהוצגו בכנס עסקו באומגה 3, הרבה פחות תשומת לב לאומגה 6 ואומגה 9 (שמן זית).

2. מה מקומו של הDHA בנפרד? במקרים של תסמונות נוירו-פסיכיאטריות והשמנת יתר אצל ילדים, תיסוף DHA נקי בעת ההיריון וההנקה לא עוזר ואף מזיק. שמן דגים המכיל EPA:DHA ביחס של  1:2 לטובת EPA במינון מספיק בעת ההיריון וההנקה, משפר את הביצועים הקוגניטיביים של הילדים. לעומת זאת DHA לא עוזר למניעת ADHD, ואף גורם להשמנת יתר.

3. אומגה 3 ונשים הריוניות: בניגוד למה שלימדו אתכן- איכלו דגים ללא הגבלה. הסיכון מכספית זניח לעומת התועלת שיש בדגים העשירים באומגה 3.

4. מינון מומלץ של אומגה 3: מה שחשוב באכילת אומגה 3 (EPA ו DHA) הוא מינון מנורמל למשקל הגוף. אחסוך לכם את התהייה לגבי מה הוא נרמול למשקל הגוף, ואפנה אתכם להמלצות שימוש באתר אומגה 3 גליל.

5. צמחונות ובריאות: צמחונות האם מסוכנת לעובר, לתינוק ולילד הבוגר! זו בעיני הסנסציה הכי גדולה- התגלה קשר מובהק בין צמחונות האם להפרעות נפשיות בגיל ההתבגרות.

6. שומן רווי: שומן רווי הוא טוב! סופסוף הולכת ומתגבשת המלצה של ISSFAL לשנות את המלצות התזונה של האו"ם מ-נגד שומן רווי ל-בעד שומן רווי!

7. אומגה 3 וכאב: אומגה 3 כטיפול במיגרנה וכאב כרוני. זה עובד ומוכח עכשיו מחקרית.

8. אומגה 3 ועיניים: תיסוף אומגה 3 מונע או מעכב ניוון מקולרי של העין AMD, גם באנשים בעלי נטייה גנטית למחלה.

9. אומגה 3 וסיסטיק פיברוזיס: הוצג פיתוח תוסף חדשני לטיפול במחלה, המבוסס על DHA, אשר הראה שיפור דרמתי בתפקודי הראות של החולים שהשתתפו בניסוי.

10. אומגה 3 והשמנה: רמה גבוהה של אומגה 3 בדם מונעת השמנת יתר, משום שהיא משפרת את הרגישות לאינסולין.

11. אומגה 3 והפרעות פסיכיאטריות: DHA כתוסף תזונה כמעט ולא משפיע על הפרעות פסיכיאטריות, אפילו שבמוח יש הרבה DHA ומעט EPA. המוח סופג EPA ומפרק אותו במהירות רבה ולכן הוא לא נשמר בתאי המוח, ככל הנראה תוצרי הפירוק של ה EPA הם מה שמגן על המוח בפני הפרעות פסיכיאטריות.

מימין: גיא בן צבי,  Rachel V. Gow, Natalie Parletta‎, Joseph Hibbeln‎‏- שלושת האחרונים חוקרים מובילים בתחום הפסיכיאטריה, צולם בכנס -‏‎ISSFAL 2014  שטוקהולם‎‏.

 

12. אומגה 3 ודמנציה: מינון מספיק של אומגה 3 עוצר את תהליך ההזדקנות ומאריך את תוחלת החיים. בנוסף הוא מונע אלצהיימר בטיפול מוקדם (מי שנמצא בסיכון, יכול למנוע את המחלה). הקשר בין אומגה 3 לאלצהיימר מוכר בפן הנפשי (טיפול בדיכאון) ועכשיו הוצג גם כמונע דמנציה.

13. הצורה הביוכימית המועדפת: עד היום האמינו שאומגה 3 מופיעה בגופנו רק כטריגליצריד או פוספוליפיד, ולכן עדיף לצרוך אותה בצורות אלה על פני אתילאסטר, הצורה שממנה עשויים תוספי שמן דגים פופולריים. בכנס הוכח בצורה חד משמעית שאין שום יתרון לאומגה 3 בצורת פוספוליפיד או טריגליצריד, שמחירן גבוה מאוד.

14. DPA חומצת שומן חדשה בכותרות: DPA היא תוצר ביניים בין EPA ל DHA המצוי בגוף, אך כמעט ולא מצוי בשמן דגים. החלו מחקרים שמרמזים כי יש לה חשיבות רבה בוויסות תהליכי דלקת. יתכן שבעוד מספר שנים נראה תוספי תזונה על בסיס DPA.

15. אומגה 3 צמחית: הנושא של אומגה 3 צמחית (ALA) כמעט ולא דובר בכנס שכן הוא כבר מאחורינו- בקהילת המחקר ברור כי ALA אינו יעיל ככלי טיפולי.
ייתכן כי את המידע הזה אתם קוראים כאן לראשונה והוא מפתיע חלק מן הקוראים. אך דעו כי לא רחוק היום בו תמצאו את המסקנות הלו בהמלצות ארגון הבריאות העולמי, ואני תקווה כי זה יקרה בקרוב ויכה גלים בהרגלי התזונה האנושית בכל העולם.

השתתף ורשם: גיא בן צבי, יועץ מדעי ובעלים של חברת אומגה 3 גליל
הכתבה בחסות חברת אומגה 3 גליל

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. מיכל רוזן

    עם קריאת המאמר נראה לי שיש להתייחס בזהירות להמלצות הכתובות. בעיקר לאור העובדה שהכותב הוא בעל חברה שמספקת תוספי תזונה המופקים משמן דגים. בעיקר מלחיצה ההמלצה לאכול דגים ללא הגבלה כשידוע לכל על זיהום האוקיינוסים ועל צבירת כספית בכמויות גדולות בדגים. אני כותבת זאת כשוחרת בריאות ללא שום אינטרסים כלכליים. לא משווקת או מפיצה מוצרים של חברה כלשהי, רק מפעילה את השכל הישר ומעט צורם לי ניגוד האינטרסים בין ההמלצות לתחום העסוק של הממליץ.

  2. אבי גרוסמן

    בלי קשר למי ומה הוא הכותב, עקבתי אחרי הוועידה המדוברת שכללה מומחים בתחום השומנים מכל רחבי העולם, ואלו אכן ההמלצות שלה. עניין הכספית בדגים ובכלל רעלים בדגים מוצג בהגזמה רבה מאוד בתקשורת. בפועל לא מדובר בכמויות גדולות בדגים שאינם גדולים מאוד (כרישים נניח), ובנוכחות של המינרל סלניום, שנמצא בכל הדגים (למיטב ידיעתי), הבעיה זניחה. אם את רוצה להרחיב ידיעותיך בנושא חפשי מאמרים על הקשר שבין כספית בדגים וסלניום, לדוגמא זה: https://chriskresser.com/is-eating-fish-safe-a-lot-safer-than-not-eating-fish