Trima_saffron

Powered by WP Bannerize

ROT

Powered by WP Bannerize

יוגורט טבעוני, ללא שום תוספות מוזרות

מאת: אורלי גרובר, ZEBARIE
אם מדברים כבר על פרוביוטיקה, יוגורט הוא אחד המאכלים האהובים עלי. לכן חיפשתי להכין יוגורט טעים מחלב צמחי. כיוון שסויה זה לא אייטם מבחינתי, קוקוס נבחר
יוגורט טבעוני מחלב או מקרם קוקוס

צילום: אורלי גרובר

כבר כמה זמן שאני משחקת  עם מאכלים פרוביוטים למינהם. מסתבר שהגוף שלנו עשוי ממספר רב יותר של חיידקים מאשר תאים! אני באופן אישי מעדיפה שאם הוא עשוי מחיידקים, אז לפחות שיהיה עשוי מהטובים שבהם, נכון? חוץ מזה – אומרים שזה בריא לצרוך מאכלים פרוביוטיים.

אם מדברים על פרוביוטיקה, יוגורט הוא אחד המאכלים האהובים עלי. לכן חיפשתי להכין יוגורט טעים מחלב צמחי. כיוון שסויה זה לא אייטם מבחינתי, קוקוס נבחר.

מסתבר שזה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים. כמעט בכל בית מצאו כמוסות של חיידקים פרוביוטים. אפשר אפילו לקנות אותם בבית מרקחת שבסופר. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לערבב אותם עם חלב קוקוס, ויוצא לכם יוגורט!

הנה ההסבר המפורט

המרכיבים

250 מ"ל חלב קוקוס, אפילו עדיף קרם קוקוס (שמכיל רק קוקוס ומים)

2 כמוסות חיידקים פרוביוטים (השתמשתי בשל חברה מסוית, אבל לדעתי כל כמוסה תתאים)

אופן ההכנה

הרתיחו צנצנת זכוכית בסיר מלא מים. המים הרותחים צריכים לכסות אותה לגמרי. גם את המכסה הניחו בסיר, לא על הצנצנת אלא לידה. הרתיחו 10 דקות.

הוציאו אותה בזהירות ותמזגו לתוכה את חלב הקוקוס או את הקרם.

תפתחו את כמוסות הפרוביוטיקה ותרוקנו את התוכן שלהן לתוך החלב/הקרם.

תערבבו היטב ותסגרו במכסה.

כיוון שאנחנו עובדים כאן עם חיידקים חיים, תקפידו על ידיים נקיות ועל משטח נקי. בסדר? שלא יכנס משהו לא טוב פנימה.

הניחו את הצנצנת במקום חמים במטבח אבל לא בשמש ישירה למשך 24 שעות. ואז תכניסו את הצנצנת למקרר.

בעקרון היוגורט שלכם מוכן.

כאן יש שדרוג

היוגורט יהיה בהתחלה נוזלי ממש, יותר כמו משקה יוגורט כזה.

ככל שהוא ינוח יותר ימים במקרר, כך הוא יהפוך סמיך יותר ויותר עד שיגיע בסופו של דבר למרקם של יוגורט אמיתי.

אם תשתמשו בקרם יוגורט, יש סיכוי שהוא יתמצק מהר יותר. לכן עדיף כמובן להשתמש בו.

זהו, תודו שמגניב, נכון?

הערה חשובה*

אם ליוגורט יש טעם משונה או ריח לא טוב – אל תאכלו אותו. אולי הוא התקלקל והזדהם תוך כדי התהליך. נסו שוב, זה שווה את מעט המאמץ הכרוך בכך.

אורלי גרובר, ZEBARIE

השאירו תגובה:
  1. עדנה

    הי, לגבי היוגורט, כמה ימים הוא מחזיק?