HimalayaSkin_Fly
Thymoquin_Fly

טעים להכיר את ענת לב-אדלר

מאת: מערכת EatWell
זמן קריאה: 2 דקות
אחרי השיחה עם ענת לב-אדלר אנחנו כבר מתגעגעים לתבשילים של הסבתא העירקית שלא הייתה לנו, וגם - למה היא לא אוכלת עוף ואיך זה קשור ליום כיפור?

טעים להכיר את ענת לב אדלר. צילום: גל חרמוני

bari14_In

ענת לב-אדלר, סופרת, עיתונאית ומרצה לנשים באמצע החיים, תתארח בכנס אוכלים בריא 14 הקרוב עם המופע "תגבירו את המזגן, אני בוערת", המבוסס על ספרה המצליח "אישה בעונת מעבר".

תפסנו את ההזדמנות בשתי ידיים וביקשנו ממנה לענות על השאלון הקבוע של מדור "טעים להכיר".

פייר? נהיינו רעבים מכל התיאורים.

לאורחים קודמים במדור:

טעים להכיר את מיכל ינאי

טעים להכיר את ד"ר מעיין בוימן משיטה

המאמאצחיקית הראשית הגיעה: קרן אלאלוף שרעבי

 התשובות של ענת לב-אדלר

מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

ממולאים עירקיים של בצל, עלי סלק, סלק ותפוחי אדמה שמולאו ביד אוהבת בתערובת של אורז ותבלין בהרט – שזה תערובת תבלינים עירקית, ומבושלים במעט מאוד רוטב עגבניות חמוץ-מתוק.

סיר של עונג ילדות וגעגוע.

ענת לב-אדלר חולה על ממולאים. צילום: גל חרמוני

ענת לב-אדלר חולה על ממולאים. צילום: גל חרמוני

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

סביח, כמובן.

תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

בחורף – דייסת שיבולת שועל עם חלב שיבולת, בננות, תותים, אגוזי פקאן וקינמון.

בקיץ אני מתחילה לאכול יותר מאוחר. פחות רעבה בבוקר.

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

מיתוס שנהגו לפיו בבית: לא שותים בזמן האוכל.

אני לא מקפידה על זה.

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

כל מה שקשור באוכל עירקי שגדלתי עליו…

אין דבר טעים מזה בעולם. פשוט אין.

ענת לב-אדלר עושה חשק לאוכל עירקי... צילום: גל חרמוני

ענת לב-אדלר עושה חשק לאוכל עירקי… צילום: גל חרמוני

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?

עוף על כל חלקיו סוגיו וצורות ההכנה שלו.

הסיבה: כשהייתי בת שלוש בערך קפץ עליי תרנגול כפרות עצבני שהיה סגור באמבטיה בבית של סבא שלי, ניקר את ראשי, הטיח את הכנפיים המסריחות שלו בפניי ותקע את ציפורניו הצהובות הנוראיות בלחיי.

זו הייתה חוויה נוראית.

כשהבנתי בגיל מתבגר שעוף זה תרנגולת, הפסקתי לאכול. לא מסוגלת.

איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

מכיוון שאני לא נוהגת, אני לא סוחבת איתי קופסאות של אוכל.

לרוב יש לי בתיק שקית קטנה עם תמרים ואגוזי פקאן.

מה החטא האהוב עלייך?

התכוונתם מה הדבר הטעים שכביכול אסור לאכול שאני חוטאת בו?

אז אני לא רואה שום דבר שאני עושה כחטא.

הדברים הטעימים שכביכול אסורים ואני אוהבת לאכול זה שוקולד חלב איכותי ומשובח, עוגות טורט גבוהות כמו של פעם, רצוי סברינה אם אפשר, וסוכריות טופי שוקולד איטלקיות שאני קונה אה, וגם חומוס, ברור.

ענת לב-אדלר: "לא רואה שום דבר שאני עושה כחטא". צילום: גל חרמוני

ענת לב-אדלר: "לא רואה שום דבר שאני עושה כחטא". צילום: גל חרמוני

במי לבחור, דיאטנ/ית קליני/ת או נטורופת/ית?

נטורופתית


המופע "תגבירו את המזגן, אני בוערת" יתקיים ביום חמישי ה-11.4 בשעה 19:00 בערב בתיאטרון גבעתיים, במסגרת כנס אוכלים בריא 14.

המופע עוסק בתסמינים האופייניים לנשים בגיל המעבר ובדרכים להתמודד איתם.

מופע פורץ דרך, ישיר ומשעשע.

צפייה חובה לכל אישה לפני ובמהלך גיל המעבר.

לפרטים ולרכישת כרטיסים היכנסו לאתר כנס אוכלים בריא 14.

המופע בהשתתפות (מימין לשמאל): ד"ר נועה חובב, אלמוג גולד, לימור גולדשטיין וענת לב-אדלר. צילום גל חרמוני

המופע בהשתתפות (מימין לשמאל): ד"ר נועה חובב, אלמוג גולד, לימור גולדשטיין וענת לב-אדלר. צילום גל חרמוני

שימו לב: גולשי EatWell זכאים להנחה בהקלדת קוד קופון: 1313

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו