supherb_Fly
PassoverFocus_Fly

טעים להכיר את אופיר פוגל

מתרגשים לארח את אופיר פוגל, נטורופת.  מטפל, מרצה, סופר, חוקר מוח ואריכות חיים בריאה
Thymoquin_In

אופיר מוביל סדנאות ומסעות בריאות בארץ ובחו״ל. מחבר הספרים: ״לרקוד (גם) בגיל מאה – לחיות טוב כעת: סודותיהם של האנשים הבריאים בעולם״ ו-״הלב – המדריך המלא לבריאות ולשיקום״ יחד עם פרופ׳ קרסו.

 

המאכל שאתה הכי אוהב לאכול?

אני מאוד מחובר לאוכל ולטעמים היפנים. מרק מסיו עשיר, בעיקר כשביתי הקטנה מכינה, זה ״המתכון״ המנצח.

 

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

״דייסה מלוחה״. המצאה של אישתי. שיבולת שועל, אצות, ביצים מתרנגולות חצר שחמותי מגדלת ורוטב סויה. כל המשפחה נהנית ביחד (טעים בעיקר כשקר בחוץ).

 

תאר את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

גרנולה ביתית עם יוגורט סויה איכותי של רועי גרנט בקיץ. דייסת שיבולת שועל עשירה בחורף.

 

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה אתה מכיר?

רבים חוששים בטעות שיחסר להם חלבון בתזונה בעוד כשלמעשה, מרבית הישראלים סובלים מעודף חלבון.

 

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

סלט ירקות ענק מזכיר לי את ימי העבודה של ילדותי בקיבוץ. במקביל, כמעט כל דבר מתוק מזכיר לי את בית הוריי.

 

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכל?

אוכל מקולקל… הייתי רוצה לרשום ״כוסברה״, אבל אישתי לפעמים מצליחה להחביא אותה בתבשילים בניסיון לחנך אותי מחדש.

 

איזה אוכל תיקח איתך ליום ארוך ולא צפוי?

גריסים קלויים עם תוספות (אגוזים, שוקולד מריר מאוד…).

 

מה החטא האהוב עליך?

קרפ צרפתי.

 

במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?

אני משוחד.

 

מה דעתך על המשפט? "זה לא מה שאתה אוכל אלא מה שאוכל אותך?"

האמירה הזו בהחלט נכונה עבור חלק מהאנשים, אבל לא עבור כולם. מטופלים רבים פשוט לא יודעים מה נכון להם לאכול, ולאחר שהם מקבלים את הידע וההכוונה המדוייקים – הם מצליחים ליישם, להבריא ולהרגיש טוב יותר.

 

המתכון המנצח של אופיר

עוגיות שיבולת שועל בריאות והכי פשוטות בעולם.

 

אופיר יקח חלק בכנס אוכלים בריא 11 שייערך בנובמבר עם סודות המטבח המבריא – סדנת הדגמת בישול עם שף צחי בוקששתר. טבח נלהב שאוהב אתגרים. לומד נטורופתיה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו