זרחן - PHOSPHORUS
מאת: ד"ר ראובן ברק (M.D) וענת צחור
זמן קריאה: < 1 דקה
מקורות לזרחן:
יוגורט, סרדינים, תרד, תירס, אגוזים, שיבולת שועל, שעורה, אפונה, גבינה, בטטה, אספרגוס.
תפקידים של זרחן:
בניית שלד, תפקוד תקין של שרירים ומערכת העצבים.
גורמי מחסור וסימפטומים של זרחן:
באנשים בריאים שתזונתם מאוזנת נדיר למצוא הפרעות במינרלים אלה.
נזקים מעודף של זרחן:
גרד בעור, עיניים אדומות, כאבי עצמות, רמות נמוכות של סידן בדם, הסתיידות עורקים ובעקבותיה מחלות כלי דם ולב, הגלדה איטית של פצעים.
מנה יומית מומלצת (RDA) של זרחן:
במבוגרים- 800 מ"ג ליממה
*אין במידע המובא לעיל משום המלצה לשימוש, והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ פרטני עם איש מקצוע מוסמך מהתחום.