Thymoquin_Fly
Nikui_Fly

הכינו את הבלנדרים

מאת: נירה שניידר, יועצת תזונה, M.A. בתזונה הטבעית, מומחית לריפוי טבעי, מרצה בכירה במכללת רידמן
זמן קריאה: 2 דקות
מרק פפאיה אקזוטי, מרק מלפפונים, טחינה ונענע, מרק עגבניות בשני צבעים, מרק תרד ואבוקדו ומרק תירס כתמתם עם חלב שקדים. נירה שניידר עם חמישה מרקים קרים, ללא בישול. חלק שני

צילום: 123RF

Nadar_IN

הקיץ מחליש את התיאבון של כולנו. הנזידים והתבשילים של החורף מפנים את מקומם למנות קלילות, קרות ומצננות. מרקים קרים ממסורת  הרואו פוד, הדוגל באכיל מזון נא, הן אופציה נהדרת לארוחה שלמה או כתוספת. בשבוע שעבר פרסמנו 5 מרקים קרים ונאים, השבוע נמשיך עם חמישה נוספים. הכינו את הבלנדרים.

מרק פפאיה

(2-4 מנות)

4 תמרים מושרים ל – 20 דקות

4 כוסות פפאיה קצוצה ללא הקליפה והזרעים

3 כוסות מים

1 כוס דובדבנים מגולענים

מיץ מלימון אחד

הכנה:

לאחד את כל המרכיבים לבלנדר לטחון עד לקבלת מרקם חלק.

מרק מלפפונים טחינה ונענע 

(2 מנות)

1/4 כוס טחינה

4 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות

3 כפות עלי נענה קצוצה

מיץ מלימון אחד

מלח ים אנטלנטי

הכנה:

לעבד במעבד מזון טחינה, לימון ומלח.
לצקת לקערה. להוסיף מלפפונים ועלי נענה.

מרק עגבניות בשני צבעים 

3-4 מנות

2 כוסות עגבניות מיובשות מושרות למשך 3 שעות בשתי כוסות מים

כוס עגביות חתוכות לקוביות קטנות

1 כוס צנוברים

חצי כוס כרישה קצוצה ( החלק הלבן בלבד)

חצי כוס כוסברה קצוצה

מלח ופלפל לטעם

כף מיץ לימון או ליים

פלפל חריף אדום

3/4 כוס פלפל אדום קצוץ

הכנה:

לערבב עגבניות, כרישה, פלפל אדום, מלח, עגבניות מיובשות עם מי ההשרייה ולטחון בבלנדר במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק, להעביר לצלחת הגשה.

לערבב צנוברים, כוסברה מיץ לימון או ליים ומים ולטחון בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק, לצקת לתוך תערובת העגבניות בעירבוב מעגלי איטי להשגת אפקט צבעוני 

מרק תרד ואבוקדו

(2 מנות)

4 כוסות עלי תרד קצוצים

2 כוסות מים

1 אבוקדו

1 כף מיץ לימון

2 כפות עלי בזיליקום טריים קוצוצים

מלח ים אטלנטי

1/4 כפית אגוז מוסקט

הכנה:

מכניסים לבלנדר את כל החומרים. טוחנים ומגישים

מרק תירס וחלב שקדים

(2 מנות)

4 כוסות גרגרי תירס טריים (להסיר מהקלחים)

2 כוסות חלב שקדים (להכנת חלב השקדים: לטחון בבלנדר 1 כוס שקדים ו- 3 כוסות מים. להעביר בשק גבינה)

1 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות

2 כפיות בצל סגול קצוץ דק

לעיטור: מעט גרגרי תירס, נבטי חמניה

הכנה:

לאחד את כל החומרים בבלנדר, לטחון היטב. לעטר עם גרגירי התירס

 

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו