HENIG_T_FLYL
HENIG_FLYR

הטיפול הטבעי בשפעת

מאת: הילה כהן R.na. נטורופתית
שפעת היא האיום הגדול של החורף. אך כיצד נמנע מלכתחילה את המחלה, וכיצד נלחם בה ברגע האמת באמצעות פתרונות טבעיים ממזונות וצמחי מרפא שונים?

עזרה ראשונה בגישה הנטורופתית

כאשר מופיעה אצלנו מחלה ויראלית בחורף כמובן שנרגיש רע, נשכב במיטה וננוח, אך נקבל זאת בהבנה יחסית, מאחר וכולנו יודעים כי בחורף ישנה נטיית יתר לחלות עקב מקומות סגורים, קור וכדומה. אך כאשר אנו חולים במחלה ויראלית בעיצומו של הקיץ אנו מרגישים במרכאות שהמחלה "לא קשורה"…  אז כן, אנו חולים גם בקיץ ואולי זה זמן טוב לנסות ולהתגבר על מהחלה בצורה טבעית ע"י אימוץ טיפול נטורופתי נכון ובריא.

שפעת: מחלה אקוטית חריפה המלווה בכאבי שרירים, חום וחולשה.

הטיפול הנטורופתי המומלץ

1. הימנעות מסוכרים פשוטים: עוגות, עוגיות, וופלים, שוקולדים…מדוע?
א. צריכתם מאיטה תנועתיות של כדוריות הדם הלבנות אשר תפקידן בעת מחלה להתרבות ולהתגבר על מחולל המחלה.
ב. הסוכר מתחרה על הספיגה עם ויטמין c ההכרחי להתגברות על המחלה.

2. נרבה באכילת מאכלים המכילים ויטמין c: ככל שכמות ויטמין c גדולה עולה כמות כדוריות הדם הלבנות אשר כאמור עוזרות לגוף להתגבר על המחלה. פירות הדר, גמבה, פטרוזיליה, גויאבה, קיווי.

3. צריכת מזונות המכילים בטא קרוטן: ככל שריכוז חומר זה גבוה יותר בדמינו תפקוד כדוריות הדם הלבנות גדל. פטרוזיליה, גזר, דלעת, בטטה.
מרק כתום: זמינות הבטא קרוטן בבישול עולה בגופינו לכן במרק כמות החומר וספיגתו גודלת. במרק הניחו גזר, דלעת ובטטה יחד עם ג'ינג'ר. לבסוף פטרוזיליה.
טחינה עם פטרוזיליה ושום.

4. צריכת שום ובצל: שני צמחים חשובים מאוד בעת מחלה ולמניעתה.
א. השום- למניעת וירוסים, פטריות, חיידקים, (אך יש לשים לב אצל חולי מעי דלקתי, אולכוס) ניתן להכין מיצוי כהלי של שום: 6 ראשי שום, 250 מ"ל אלכוהול 96%. כותשים את שיני השום ומניחים בצנצנת ועליהן שופכים את האלכוהול עד כיסוי ומייד סוגרים הרמטית. מחכים 7-10 ימים מסננים ומשתמשים, שומרים במקרר. במצב מחלה 3 פעמים ביום 5-10 cc (כפית עד שתי כפיות) עם מים על קיבה ריקה.
מיצוי זה יעיל גם לחולים כרונים ביתר לחץ דם, הורדת סוכר, כולסטרול (בשימוש כרוני יש ליידע את הרופא המטפל ולא מתאים לנוטלים מדללי דם)
ב. הבצל- אנטי זיהומי ומכיל קוורצטין חומר אשר מונע את התפשטות מחולל המחלה בגופינו. עדיף לאכול את הבצל טרי! אם אין ממש אפשרות אז לבשל אך שיטה זו פחות מומלצת.

5. ג'ינג'ר וקינמון: שניהם בעלי פעילות טרמוגנית (מעלה חום גוף) העלאת חום הגוף חשובה בטיפול במחלה מאחר והיא משפרת את הפעילות החיסונית ופוגעת המחולל המחלה. שני צמחים אלו יתאימו בהתקררות אשר אינה מלווה בחום כגון נזלת או התקררות ללא חום.
לשימוש יעיל לוקחים כפית קינמון ומוסיפים ג'ינג'ר יבש וחריף חולטים יחד במים רותחים בוחשים מחכים כרבע שעה לצינון מוסיפים מיץ מחצי לימון טרי ושותים. עד 4 פעמים ביום. (לא מומלץ לבעלי יתר לחץ דם)

6. צמח האכיניצאה: צמח מרפא המיועד כטיפול קצר מועד בעת מחלה אקוטית. אנטיזיהומי, אנטיפיטריתי ואנטיויראלי. הצורה היעילה ביותר לגוף בעת מחלה היא בטינקטורה ופחות במרתח או חליטה. (לא מומלץ לחולים במחלות אוטואימוניות)

7. צמח המרווה: פעילות אנטיספטית בעיקר לבעיות וזיהומים בחלל הפה, שפעת ודלקות גרון. השימוש המקובל הוא בחליטה ניתן עד 3 פעמים ביום לחלוט את העלים במים רותחים לרבע שעה ולשתות. (ניתן לרכוש בכל בית טבע או חברה לשיווק צמחי מרפא) איסורים: אפילפסיה, הריון והנקה.

8. פרופוליס: שרף אשר אוספות הדבורים ושומרות אצלן, שימושים: אנטי פטריתי, אנטי ויראלי ואנטי זיהומי. לטיפול קצר טווח בעת מחלה.

9. להורדת חום: טבילת גרביים בחומץ אותן גורבים לחולה הנ"ל מוריד את החום בחצי מעלה לפחות. אמבטיות פושרות.

הרפואה הנטורופתית עובדת יחד עם הרפואה המערבית ועל כן ברגעים של חום גבוה, זיהום ומחלות בהחלט נמליץ להיוועץ ברופא, להוריד חום גם בדרכים מקובלות (תרופות) במידת הצורך אך בהחלט במצבים רבים כאשר אנו סובלים מוירוס, שפעת וכו ויש אפשרות לטפל בצורה טבעית נעדיף זאת והטיפול יהיה רלוונטי ומצוין עד החלמה מלאה. רק בריאות.

השאירו תגובה:

  1. ריקי ברוך

    ולא נזדקק לתרופות
    יופי של כתבה.

  2. טבעי לחיים בריאים

    הלואי וכולם היו עוסקים במניעת המחלות ולא בנטילת תרופות