Effect_Migdal
ECO_C_Migdal

גינת ירק אצלכם בצלחת

מאת: - מגוון פירות וירקות קפואים איכותיים
הדרך להגדיל את צריכת הירקות היומית שלכם עוברת דרך שימוש בירקות קפואים
מומלץ לצרוך כ-5 מנות ירק ביום

מומלץ לצרוך כ-5 מנות ירק ביום

האם אתם צורכים מספיק ירקות?

הנתונים מעידים על ירידה בצריכת הירקות בארץ

ארץ זבת חלב ודבש, עשירה בפרי האדמה, המתהדרת בחקלאות משגשגת. זה הדימוי שיש לנו לגבי מדינת ישראל. כמו גם התפיסה לפיה בארץ צורכים מגוון גדול של ירקות, בהשוואה למדינות אחרות.

אולם הנתונים מראים אחרת.

בהשוואה לשני עשורים קודמים – ישראלים כיום צורכים פחות ירקות! זאת דווקא בניגוד למגמה העולמית.

SA_250

כך למשל, על פי נתונים של ארגון Our World in Data:

אם ב־1970 ממוצע הצריכה העולמי עמד על 60 ק"ג לנפש ובישראל על 178 ק"ג לנפש, ב־2013 הממוצע העולמי עמד כבר על כ־140 ק"ג לנפש ובישראל על 174 ק"ג לנפש.

ב־2017 הנתון בישראל ירד בעוד 10% ל־156 ק"ג לנפש.

זאת ועוד, ב־2001 עמדה צריכת הירקות בישראל על כ־206 ק"ג לנפש בשנה, ב־2008 היא ירדה כבר ל־158 ק"ג וב־2019 ל־138 ק"ג.

סקר של המכון הוולקאני ב-2015 קבע אמנם כי 80% מהישראלים צורכים ירקות מדי יום, אולם לא בכמות מספקת וההעדפה היא בעיקר לעגבניה וחסה.

ירקות שדורשים התעסקות כמו קילוף ובישול, זוכים לעומת זאת לפחות פופולאריות.

אז כמה ירקות צריך לצרוך?

על פי הנחיות משרד הבריאות הישראלי, מומלץ לאמץ את התפריט של הדיאטה הים תיכונית ולשלב בתזונה לפחות  7-8 מנות פרי וירק ביום (בעדיפות ל -5 מנות ירק ועד 2-3 מנות פרי).

מחקרים מצביעים על  קשר ישיר בין דיאטה ים תיכונית וצריכת ירקות ופירות להפחתת הסיכון ליתר לחץ דם, מחלות לב כלליות ושבץ מוחי, סרטן וסוכרת. כמו כן נמצא אף קשר מגן בפני אלצהיימר.

עם זאת, כאמור, מסקרים שונים עולה שקיים פער בין הידע והעמדות של הציבור בנוגע לתזונה ובריאות לבין התנהגות שלו בפועל. כלומר, גם אם אנחנו מודעים לחשיבות ולערך של צריכת תפריט בריא ושילוב ירקות ופירות בתפריט שלנו, רובנו מתקשים ליישם אותו בחיי היומיום שלנו.

מגוון ירקות קפואים

מגוון ירקות קפואים

 

ירקות קפואים הם דרך נפלאה להעשיר את התפריט וישנן סיבות רבות לשלב אותם בתזונה שלכם:

ערך תזונתי אופטימלי

  1. הירקות הקפואים נקטפים בשיאם מבחינת טריות ורכיבי תזונה ולכן שומרים על ערך תזונתי אופטימלי.
  2. לעיתים ירקות קפואים שומרים על ערכם התזונתי טוב יותר מאשר ירקות טריים שישבו זמן רב בהובלה או אחסון. הידעתם? הירקות הטריים שיושבים על מדפי הסופר והמרכולים, עשויים "לבלות" בדרכים כשבוע או יותר עד שמגיעים מהקציר לצלחת שלכם.
  3. שני מחקרים בלתי תלויים שנערכו בבריטניה מגלים שירקות קפואים מכל סוג, מספקים יותר יתרונות תזונתיים. בשני שלישים מהמקרים פירות וירקות קפואים השיגו תוצאות טובות יותר מבחינת רכיבים נוגדי חמצון, כולל ויטמין C, לוטאין, בטא קרוטן, פוליפנולים ואנתוציאנינים – בהשוואה לירקות טריים.

 

כך למשל, צוות מחקר באנגליה, ערכו מספר בדיקות כדי לבחון את ערכיהם התזונתיים של מוצרים ששהו במקרר שלושה ימים, לעומת מוצרים קפואים מקבילים.

מתוצאות הבדיקות עולה כי ברוקולי קפוא מכיל רמות גבוהות יותר של ויטמין C ולוטאין, ופי ארבעה יותר בטא קרוטן. כך גם גזר קפוא שנמצא כבעל תכולת לוטאין גבוהה יותר (פי שלושה) בטא קרוטן (פי 2) ורמות גבוהות של ויטמין C ופוליפנולים – רכיבים החיוניים לשמירה על בריאות העיניים.

חסכון בזמן

  1. הירקות הקפואים מאפשרים חסכון בזמן ההכנה ובישול הארוחה. מתאימים לאנשים ספונטניים וכאלו שזמן הוא משאב יקר עבורם.

  1. קלות הכנה

  2. הירקות הקפואים מתאימים לאנשים שאין בהם את חדוות הבישול או הניסיון ומעוניינים לרכוש הרגלי תזונה בריאים.

  1. נשמרים לאורך זמן

  2. הירקות הקפואים בעלי חיי מדף ארוכים יותר בהשוואה לטריים – עד לתקופה של 8 חודשים.

  1. נגישות גבוהה

  2. ירקות קפואים מאפשרים ליהנות מגיוון לאורך כל השנה ואינם מוגבלים לעונה מסוימת או לגידולים מקומיים.

 

  1. חסכון במחיר

  2. לעיתים מחירו של מארז ירקות קפואים זול יותר מזה של ירקות טריים.

 

מניעת בזבוז מזון

במיוחד כאשר לוקחים בחשבון שאנשים נוטים לזרוק לא פעם ירקות שנשכחו במקרר מבלי שעשו בהם שימוש. לפי נתוני ארגון לקט ישראל , משפחה ממוצעת בישראל זורקת לפח 3,200 שקל בשנה, שהם שווה-ערך לחודש וחצי של צריכת מזון.

צריכת ירקות מספקת

שילוב של ירקות קפואים בתפריט מאפשר לעמוד בצריכה היומית המומלצת של ירקות ע"פ משרד הבריאות.

  1. חוששים שהטעם של הירקות הקפואים פחות אטרקטיבי בהשוואה לטריים? שלבו בבישול שלל עשבי תיבול טריים, שיסייעו לכם ליהנות מתוספת נוספת של נוגדי חימצון, ויטמינים ומינרלים.
  2. לקט ירקות קפואים לקוסקוס

    לקט ירקות קפואים לקוסקוס

הירקות הקפואים של חברת סחוט

את חברת "סחוט" חלקכם מכירים הודות למיצים הסחוטים שהיא משווקת בארץ מאז 1992.

  1. בעקבות הקורונה, עשתה החברה שינוי בפעילות שלה, ומחברה שמשווקת מיצים לשוק המוסדי, הפכה לחברה שמשווקת גם מגוון ענק של ירקות קפואים לצד פירות קפואים.
  2. מוצרים אלה נמכרים ישירות לצרכן (DIRECT TO CUSTOMER), במחיר אטרקטיבי וללא פערי תיווך.

 

  1. בין מוצרי החברה ניתן למצוא את המארזים הבאים:

 

מיקס לה קוצ'ינה

תערובת ירקות להכנת מרק או תבשיל משובח המכילה גזר, גרגירי חומוס, דלעת, סלרי, בצל שאלוט וקישוא.

 

לקט פרובאנס

שילוב של חציל, קישוא, גזר, בצל ופלפל אדום. מצוין לתבשילים, אנטיפסטי בתנור, מוקפצים ועוד.

 

לקט בסגנון סיני

מצוין להכנת מוקפץ  או תבשיל בסגנון אסייאתי המבוסס על שעועית ירוקה, גזר, תירס, פלפל אדום, סלרי,  נבטים סיניים ובצל.

 

לקט גינה

תערובת של שעועית ירוקה, שעועית צהובה וגזר גמדי. אהובה במיוחד על ילדים.

 

לקט ירקות למרק קוסקוס

מכיל שילוב של גזר, פרוסות קישוא, חומוס וקוביות בצל לאוהבי מרק הקוסקוס.

 

מיקס ירקות ירוקים

מכיל תערובת של תרד, סלרי וברוקולי המספקים מגוון נוגדי חימצון, ויטמינים ומינרלים.  ניתן לשלם בתבשילי קדרה, פשטידות, מוקפצים ואפילו שייקים.

 

ירקות קפואים בודדים

כדוגמת: תחתיות ארטישוק, אדממה (פולי סויה), סלרי, ברוקולי, תרד, כרובית, פול ירוק ושעועית ירוקה.

כל הירקות נטולי גלוטן. מתאימים גם לטבעונים וצמחונים.

התקנים בהם עומדים מוצרי "סחוט"

מיובאים ומיוצרים תחת פיקוח מחמיר של BRC

תקן בינלאומי לבטיחות מזון שהגיע במקור מאנגליה ואומץ ע"י מפעלי ורשתות מזון בכל העולם.

מאוחסנים בטכניקת SHOCK FREEZE

הקפאת מזון במהירות רבה לטמפרטורה של 40- עד 60- מעלות. הדבר מאפשר לקבל ירקות קפואים באיכות גבוהה מאוד, השומרים על ערכם התזונתי ועל תכולת הוויטמינים והמינרלים שלהם בצורה מקסימלית ומונע מצב בו הירקות יהיו מצופים בקרח כפי שקורה לעיתים במוצרים שמוחזקים בהקפאה.

משווקים תחת פיקוח של משרד הבריאות

 

  1. *
  2. הפורטל לתזונה בריאה Eatwell לא ממליץ על מטפל כזה או אחר ואינו נושא באחריות כלשהי למוצר/שירות שניתן ע"י חברה או בעלי המקצוע המפורסמים באתר או בכלל.
    המאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ פרטני עם איש מקצוע מוסמך מהתחום.

צרו קשר עם סחוט



    * שדות חובה


    השאירו תגובה: