ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

גבינה ללא גבינה

מאת: נירה שניידר, מומחית בריפוי טבעי, מרצה בכירה לטבעונאות ברידמן
גם אוהבי עוגות גבינה מושבעים, שטעמו מ"עוגת הגבינה ללא גבינה של נירה", יצאו פעורי פה ופעורי חיך, ובעיקר מופתעים מהדמיון המדהים במרקם ובטעם לעוגה ה"מקורית".

נו, אתם בטח שואלים, בשביל מה צריך עוגת גבינה ללא גבינה? אנשי רפואה רבים, הן מתחום הרפואה הקונבנציונלית והן מן הרפואה האלטרנטיבית והמשלימה, מגובים במחקרים רבים בנושא, מכירים בקשיי מערכת העיכול האנושית לקלוט, לספוג ולעכל את החלבונים והשומן הרווי המצויים במוצרי החלב, ואף מצביעים על הקשר בין צריכת מוצרי חלב להופעת סימפטומים ומחלות כגון אלרגיות, דלקות בדרכי הנשימה, דלקות אוזניים, אסטמה ועוד.

האמונה הרווחת (הנתמכת ע"י מסעות פרסום ומערכות יחסי ציבור משומנות של בעלי העניין), כי  מוצרי החלב הנם מקור לסידן וחלבון, אינה נכונה, משום שאינה מביאה בחשבון את העובדה כי תכולת הזרחן הגבוהה, בד בבד עם תכולת המגנזיום הנמוכה בחלב, מפריעות לספיגה ולניצול הסידן, ואף גורמות לדילול מאגרי הסידן שמצויים כבר בגוף.

נוסף לכך, חלק מתזונתן של הפרות מורכב מהורמונים, תרופות, חומרי  אנטביוטיקה ורעלים שונים, הניתנים להן דרך המזון או בהזרקה. חלב הפרה גם מכיל את ההורמונים של הפרה, שבחדירתם לגוף עלולים לשנות את המאזן ההורמונאלי הטבעי של הגוף.

בעקבות תהליך הפיסטור  משתנה הרכבו הכימי של  החלב, כך שהחלבונים, השומנים והסוכר הופכים לרעילים ובלתי זמינים לגוף. בנוסף, מתבטלים או מידלדלים ויטמינים ורכיבים תזונתיים אחרים והחיידקים המושמדים בתהליך הפיסטור עוברים תהליכים של פירוק, הגורם ליצירת רעלים.

כל אלו מקשים על תהליך עיכול החלב בגוף, וגורמים ליצירת חומרי פסולת, המעודדים היווצרות  חיידקים.  תסמינים כגון נזלת, שיעול, אנגינה, ברונכיטיס, פריחות  וכו', הם חלק ממנגנוני ההגנה שהגוף מפעיל על מנת להיפטר מאותם חומרי הפסולת.

אז מה כן?

לעומת מוצרי החלב, אגוזים וזרעים מכילים כמות משמעותית של חלבונים, סידן, ויטמינים ומינרלים חשובים, הזמינים לגוף  פי כמה וכמה מאלה הנמצאים בחלב הפרה.

אז אחרי כל זה, הנה לכם מתכון מפתיע של עוגת גבינה חלומית וטבעונאית (raw), העשויה מאגוזי קשיו, שקדים, ועוד מרכיבים טבעיים, ללא צורך באפייה.

חומרים לשכבת הבסיס:

2 כוסות שקדים
100 גרם  תמרים (מג'הול)
1/4 כפית תמצית וניל
קורט מלח

חומרים למילוי:

3 כוסות אגוזי קשיו מושרים ( ללילה)
1.5 כוסות חלב שקדים
כוס מיץ תפוזים  סחוט טבעי
3/4 כוס אגבה
כף תמצית וניל
קורט מלח
3 כפות לציטין ( להשיג בחנויות טבע)
3/4 כוס שמן קוקוס
1 כף אבקת קקאו ( מתוצרת חברת sun line, להשיג בחנויות הטבע)

אופן ההכנה:

במעבד מזון, לאחד את כל החומרים לשכבת הבסיס, ולאחר מכן, לשטח על תבנית אפייה  עגולה.
להכניס את כל חומרי המילוי, מלבד שמן הקוקוס  והלציטין, לבלנדר ולערבל בין 3 ל- 5 דקות, עד לקבלת מרקם חלק.
להוסיף את הלציטין ושמן הקוקוס בהדרגה ולערבב היטב  עד לספיגתם המלאה.
לצקת את תוכן העיסה על שכבת הבסיס.
להוסיף אבקת קקאו בתנועות עטיפה.
להקפיא לשעתיים ולהגיש.
את העוגה יש לשמור במקרר.

 

לאתר של נירה שניידר

השאירו תגובה:
  1. ענת

    לאן להוסיף את הקקאו? הבצק כבר שוטח, המילוי כבר נמרח על הבצק, ואז "להוסיף את הקקאו." לאן?????
    תודה

  2. ענת

    לאן להוסיף את הקקאו? הבצק כבר שוטח, המילוי כבר נמרח על הבצק, ואז "להוסיף את הקקאו." לאן?????
    תודה

  3. מממיה

    כמה קלוריות יש בעוגה הזו? מישהו חישב?
    לי זה נשמע עתיר קלוריות במיוחד. והשאלה היא שאלת האיזונים, מה יותר כדאי, לאכול עוגת גבינה שאפשר לעשות אותה מופחתת שומן ומופחתת סוכר או להכביר את הכמויות העצומות האלה של שקדים. נקודה למחשבה.

  4. ללא חלב

    אם לא אוכלים גבינה- אז לא אוכלים גבינה. בשביל מה ה"כאילו" למיניהם (לא רק בנושא גבינה/חלב) ? ומה כ"כ טוב בקשיו, שכ"כ הרבה אנשים אלרגים אליו בלי לדעת? ואם כבר בריאותי, אז למה לא אבקת חרובים במקום הקקאו? בא לכם מתוק- תאכלו תמרים, צרפו שקדים, שתו מיץ תפוזים.

  5. נאוה

    אני לא היחידה ששואלת על הציפוי

  6. רוחמה בן ישי

    במתכון הזה החליפו כרישים בתנינים.
    אם התכוונו להימנע מחלב..
    אז כמויות גדולות של שומן אמנם צמחי אך..חברה זה הרבה מעבר.
    ואמר הרמבם-עדיף לאכול מעט מהמזונות הרעים ולא להרבות בטובים.
    פה הגזמנו ב"טובים".

  7. מורן פלד

    את לא אוכלת את כל העוגה, את אוכלת חתיכה ממנה ונהנית גם מהטעם וגם מכל המינרלים והשומן (כן שומן השם ירחם…) המצויין שנמצא באגוזים והשקדים הללו..
    מוצרי חלב הם דבר גרוע ביותר..
    אז לא כרישים ולא תנינים….
    רק כמה פרות אומללות..