Liat_Fly
Liat_Fly

ארטיקים תוצרת בית

מאת: רותם ברנר
זמן קריאה: < 1 דקה
אין כמו ארטיקים שמכינים בבית מפירות טריים, בלי חומרים משמרים ובלי צבעי מאכל. השילובים בטעמים כיד הדמיון הטובה עליכם, מומלץ ורצוי לשתף את הילדים ולהכין יחד איתם

(צילום: רותם ברנר)

LiveWell_Article

להלן כמה רעיונות שלי לשילובים טעימים ומוצלחים:

התערובות מספיקות לכ-3 קרטיבים. אם רוצים יותר יש להכפיל כמויות.

ארטיק מנגו בזיליקום

מנגו אחד בשל
3-4 עלי בזיליקום
1/4 כוס מים

1. קולפים את המנגו ומכניסים למעבד מזון, מוסיפים בזיליקום ומים ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה

2. מעבירים לכלי של ארטיקים מכל סוג שהוא (את שלי קניתי באיקאה ב-10 ש"ח, אפשר גם לשים בכוסות פלסטיק חד פעמים ולהוסיף מקל ארטיקים שרוכשים בחנויות יצירה לילדים), ומקפיאים מינימום 4 שעות ועד לילה.

ארטיק דובדבן-שזיף

5-6 דובדבנים
2 שזיפים אדומים
1/4 כוס חלב קוקוס
כף סוכר קנים /סוכר חום

1. מגלענים את הדובדבנים ומכניסים למעבד מזון, מוסיפים את השזיף וחלב הקוקוס ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה, אם נשארים חתיכות מהשזיף ובא לכם תערובת חלקה יותר, יש להעביר דרך מסננת.

2.מעבירים לכלי של ארטיקים מכל סוג שהוא ומקפיאים מינימום 4 שעות ועד לילה.

ארטיק בננה שוקולד

1 בננה טריה
1 קוביית שוקולד מריר חתוך גס
1/4 כוס חלב אורז/חלב רגיל /מים

1. מקלפים את הבננה חותכים לחתיכות גדולות ומכניסים למעבד מזון, מוסיפים את השוקולד, וכוס הנוזלים, ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.

2. מעבירים לכלי של ארטיקים מכל סוג שהוא ומקפיאים מינימום 4 שעות ועד לילה.

רותם ברנר, מאמנת תזונה ואורח חיים בריא

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו