SmartKish_Fly
Bari15_Fly

איך ניתן להקל על חולי פיברומיאלגיה באמצעות תזונה?

מאת: - כתב עת בנושא תזונה ובריאות טבעית
באיזה שמן כדאי להשתמש, מאילו מזונות כדאי להמנע ואיזו דיאטה מומלץ לאמץ כדי להקל על תסמיני מחלת הפיברומיאלגיה?

איך להקל על חולי פיברומיאלגיה? צילום: pexels

Jeliat_In

פיברומיאלגיה היא תסמונת המאופיינת בכאב כרוני נרחב ובביטויים פיזיים ופסיכולוגיים שונים, כגון: תסמונת המעי הרגיז, כאבי ראש, עייפות, הפרעות שינה, חרדה ודיכאון.

פיברומיאלגיה מתרחשת לרוב אצל נשים בגילאי 35 עד 60 שנים.

אחד הגורמים לפיברומיאלגיה הינו מצב דלקתי בגוף.

דלקת היא תגובה טבעית של הגוף כהגנה מול פציעות ופגיעות, תגובה בעלת תפקיד חשוב בריפוי.

עם זאת, כאשר הדלקת כרונית היא עלולה לגרום נזק לתאים בריאים ולכאב כרוני עד כדי פיברומיאלגיה.

פיברומאלגיה והקשר לתזונה

פיברומיאלגיה קשורה גם לאלרגיות מזון ולאי סבילות למזונות מסוימים.

אצל חולי פיברומיאלגיה קיימים לעתים קרובות מחסורים במגוון ויטמינים ואף בחומצות האמיניות ואלין, לאוצין, איזולאוצין ופנילאלנין.

ראיות גוברות והולכות מצביעות על תרומה פוטנציאלית של התזונה להקלת מצבם של החולים בה.

ויטמינים ותוספי תזונה

מחקרים מצאו כי ויטמין D, מגנזיום, ברזל ופרוביוטיקה עשויים לסייע.

כמו כן קיים קשר בין פיברומיאלגיה לסטרס חמצוני וליכולת אנטי-חמצונית מופחתת.

ויטמיני C ,E ובטא-קרוטן יכולים להיות עזר בהיותם נוגדי חמצון. גם קו-אנזים Q10 יכול לעזור.

שינויים תזונתיים שיכולים לעזור

למאמרים נוספים בנושא:

פיברומיאלגיה – היבטים תזונתיים

שייק לכאבי מפרקים – מתאים לחולי פיברומיאלגיה

המלצות לתזונה בריאה בנושא פיברומיאלגיה – דאבת מתוך "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי"

לסיכום, שינוי בתפריט ותוספת של ויטמינים ומינרלים, יכולים להקל את מצבם של חולי פיברומיאלגיה, לשפר אצלם את תפקוד המעיים ולהפחית בסימפטומים מהם הם סובלים.

מקורות

1.Withers, Elise; Savoie-Roskos, Mateja R.; Samples, Riley; and Voss, Maren Wright, "Nutrition and Chronic Pain" (2021). All Current Publications. Paper 2172.

  1. Pagliai, G.; Giangrandi, I.; Dinu, M.; Sofi, F.; Colombini, B. Nutritional Interventions in the Management of Fibromyalgia Syndrome. Nutrients2020, 12, 2525.
  2. Nutritional recommendations for the treatment of fibromyalgia. Source:Demetra: Food, Nutrition & Health / Alimentação, Nutrição & Saúde . 2017, Vol. 12 Issue 3, p751-765. 15p. Author(s):da Silva, Alice Freitas; Madalozzo Schieferdecker, Maria Eliana
  1. *
  2. הפורטל לתזונה בריאה Eatwell אינו נושא באחריות כלשהי למוצר/שירות שניתן ע"י חברה או בעלי המקצוע המפורסמים באתר או בכלל.
    המאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ פרטני עם איש מקצוע מוסמך מהתחום.
צרו קשר עם תזונה פלוס



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו