Eat12_Migdal
ECO_C_Migdal

אוכמניות או לא להיות

בעקבות ביקוש גובר לאוכמניות, יותר ויותר חקלאים בארץ החלו לגדל את הפרי באופן מקצועי. על כל היתרונות של הפרי הכחול וכמה בעצם כדאי לאכול
אוכמניות או לא להיות. צילום: מחקר ופיתוח צפון במכון המחקר מיגל

אוכמניות או לא להיות. צילום: מחקר ופיתוח צפון במכון המחקר מיגל

האוכמניות הן לא גידול ארצישראלי קלאסי. יחד עם זאת, עם עליית המודעות למזון בריא בארץ, חלה עלייה חדה גם בביקוש לאוכמניות, הנחשבות מזון-על.

מכון המחקר מיגל מו"פ צפון, מפרט למה כדאי לצרוך אוכמניות:

כמה מומלץ לצרוך? המלצת המומחים היא כ-24 גרם ליום (כוס אחת)

Effect_Inside

למאמרים נוספים אודות יתרונות האוכמניות:

אוכמניות – למה כדאי להעדיף תוצרת הארץ?

הכר את הגרגר – למה כדאי לאכול פירות יער?

לוחמי דלקת אמיצים

גם בארץ רוצים להיות על המפה בשוק גידול האוכמניות

בעקבות הביקוש הצרכני הגובר – בארץ ובעולם חלה עלייה חדה בגידול פירות היער בכלל, והאוכמניות בפרט.

שטחי גידול האוכמניות במגמת התרחבות בשנים האחרונות, ולגידול חשיבות כלכלית רבה. בארצות הברית, לדוגמא, הוערך השוק של האוכמניות הטריות  בשנת 2012 בכ-850 מיליון דולר.

עשרות מגדלים ישראלים הגיעו לכנס הארצי למגדלי אוכמניות שהתקיים ביוזמת מו"פ צפון במכון המחקר מיגל ומו"פ ההר המרכזי. זאת על מנת להעשיר את ידיעותיהם בנוגע לגידול מקצועי של הפרי בתנאים הייחודיים של ארץ ישראל.

בכנס הוצגו תוצאות מחקרים  בתחום – פרי עבודת מחקר משותפת, בת 3 שנים, של מו"פ ההר, מכון וולקני ומו"פ צפון במכון המחקר מיגל.

בממצאי המחקר זוהו ארבעה זני אוכמניות פוטנציאלים לגידול במצע מנותק (שיטה לגידול צמחים במנותק מהקרקע): רייבל – המבשיל במאי, סאן שיין וטיטאן המתאימים לאמצע העונה (יוני-יולי) ואוקלוכוני המבשיל בחודשים יולי-אוגוסט.

כמו-כן הוצג מיכון המייעל את קטיף האוכמניות (בייבוא מהולנד) ומתקן לניקוי ומיון הפרי.

מתוך הכנס למגדלי אוכמניות באבני איתן. צילום: מו"פ צפון במכון המחקר מיגל

מתוך הכנס למגדלי אוכמניות באבני איתן. צילום: מו"פ צפון במכון המחקר מיגל

השאירו תגובה: