11_flyL

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

חלב Out, אגוזים In

מאת: נירה שניידר, מטפלת ומרצה לנטורופטיה ורואו פוד במכללת רידמן
איך מכינים מאכלים "חלביים" בלי טיפה אחת של חלב? מגבינות מתובלות ופיקנטיות ועד גלידת וניל שמרגישה כמו הדבר האמיתי. המתכונים של הנטורופטית נירה שניידר

רבות דובר ובטח עוד ידובר על שתיית חלב. ראיות ומחקרים מראים כיום כי חלב שמקורו מן החי אינו תואם את מבנה מערכת העיכול של האדם. אלרגיות, שלשולים, דלקות גרון, מחלות מעיים, כאבי ראש, מגרנות, דלקות בדרכי הנשימה, אסטמה וליקויי בריאות נוספים אחרים, נעלמים או משתפרים באופן משמעותי עם הפסקת צריכת חלב ומוצריו.

אלטרנטיבה טעימה לא פחות, מספקת ובריאה הרבה יותר, היא הכנת מאכלי חלב וגבינות מאגוזים וזרעים, שניתן להכין מהם שפע של מתכונים טעימים, קלים ומהירי הכנה.

קיימים זנים רבים של אגוזים וזרעים, הנבדלים אלו מאלו בצורה, במרקם, בטעם ובעובי הקליפה. הם קלים לעיכול, נטמעים ונספגים בקלות ומכילים ערכי תזונה רבים, גבוהים וזמינים.

אגוזים מכילים שומנים בלתי-רוויים, המהווים מקור אנרגיה, הגנה ובנייה וכן כמות מספקת של חלבונים (רוב חומצות האמינו), המהווים את אבני בניין הגוף, כמות  עתירה של ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C ו- E החיוניים לגדילה, התפתחות ולשמירה על חיוניות ובריאות הגוף, שפע של  מינרלים כמו סידן, אבץ, ברזל ומגנזיום המהווים ספקי כוח לפעולות חיוניות לתפקוד תקין של הגוף. בנוסף לכל אלה, קבוצת האגוזים מכילה גם כמות מאוזנת של פחמימות מורכבות, המספקות לגוף אנרגיה זמינה.

למה אגוזים זה טוב?

להלן עיקרי סגולותיה של קבוצת מזון זו:

• מסייעת לתנועה הפריסטלטית של המעי
• מאיצה את קצב חילוף החומרים בגוף
• מורידה  את רמת הכולסטרול ה"רע" LDL  ומעלה את רמת הכולסטרול הטוב  HDL
• תורמת  לפעילות תקינה ומאוזנת של מערכת העצבים והמוח
• מחזקת  את מערכת הדם
• תומכת בפעולה של הכבד, מערכת העיכול, מערכת השלד ובסילוק חומרי הפסולת מהגוף

לאור כל זאת, איזו סיבה יש לא להעדיף "מוצרי חלב", המבוססים על אגוזים וזרעים?

סוגי  האגוזים המומלצים: אגוזי מלך, אגוזי פקאן, מקדמיה, לוז, ערמונים, אגוז ברזיל, אגוז קוקוס, פיסטוק חלבי ושקדים.

סוגי  הזרעים המומלצים: זרעי פשתה, צנובר, זרעי דלעת, זרעי שומשום, זרעי חמנייה.

הנה כמה מתכונים פשוטים לחג שבועות ובכלל, למי שרוצה להתחיל לנסות להמיר את מוצרי החלב במוצרי אגוזים וזרעים.

גבינת אגוזים או זרעים

המצרכים:

2 כוסות אגוזים או זרעים המועדפים עליכם
11/2 כוסות מים

הכנה:

השרו את האגוזים או השקדים ללילה, סננו ושטפו.
ערבלו היטב במערבל (חזק)  עם כוס מים, עד לקבלת מרקם חלק.
העבירו לשק גבינה (ניתן להשיג בחנויות טבע)  או לבד כותנה.
תלו את שק הגבינה מעל הכיור, עד לגמר סינון הנוזלים.
השאירו  ל – 12- 8 שעות להתססה.

תיבול הגבינה:

לאחר ההתססה העבירו לקערה וערבבו עם תבלינים ועשבי התיבול המועדפים עליכם כמו: שום, שמיר קצוץ, עירית קצוצה, עגבניות מיובשות מושרות וקצוצות במעבד מזון, פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה, זעתר, קארי, כורכום, אבקת שום, פלפל שחור, בזיליקום ומעט מלח ים אטלנטי או מלח מן ההימליה.

ממרח זרעי חמניה

המצרכים:

2 כוסות גרעיני חמניה שהושרו ללילה
1/2 כוס אגוזי מלך
1 כוס סלרי קצוץ
2 כפות שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון
1 כף בזיליקום מיובש
2 שיני שום
11/2 כפית מלח ים אטלנטי

הכנה:

מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
ניתן להגיש  על קרקרים, או על ירקות חתוכים.

חלב שקדים

המצרכים:

1 כוס שקדים מושרים ללילה
2 כוסות מים

הכנה:

מערבלים היטב את כל המרכיבים בבלנדר חזק עד לקבלת מרקם חלק.
מסננים את התערובת דרך שק גבינה.
יוצקים את החלב לכלי.
ניתן לשמור במקרר במשך 3 ימים, בכלי זכוכית עם מכסה.
לבחירה: אפשר להוסיף 2-3 תמרים ומעט תמצית וניל טבעית ולערבל עם יתר המרכיבים.

עוגת גבינה מאגוזי קשיו

חומרים לתחתית:

2 כוסות שקדים
90 גר' תמרים ( מהג'ול)
1/4 כפית תמצית וניל
קורט מלח

חומרים למילוי:

3 כוסות אגוזי קשיו מושרים (במשך לילה)
11/2 כוסות חלב שקדים
כוס מיץ לימון סחוט טבעי
3/4 כוס אגבה
כף תמצית וניל
קורט מלח
3 כפות לציטין (להשיג בחנויות טבע)
3/4 כוס שמן קוקוס (נוזלי)

הכנה:

ערבלו במעבד מזון את כל החומרים לתחתית.
שטחו על גבי  תבנית אפייה בינונית משומנת.
הכניסו את חומרי המילוי לבלנדר (מלבד  שמן הקוקוס  והלציטין) וערבלו בין 3 -5 דקות עד לקבלת מרקם חלק.
הוסיפו את הלציטין ושמן הקוקוס בהדרגה והמשיכו לערבב במהירות איטית יותר,  עד לקבלת מרקם אחיד.
צקו את תוכן העיסה על התחתית. הכניסו למקפיא לשעתיים והגישו.

גלידת וניל

חומרים:

5 מנות
כוס חלב שקדים
כוס אגוזי קשיו מושרים לילה
1/4 כוס אגבה
1/4 כף תמצית וניל נוזלית
1 כף לצטין
קורט מלח

הכנה:

ערבלו היטב כל החומרים בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד וחלק והכניסו למקפיא.

 

השאירו תגובה:
  1. מרטין

    תודה על המתכונים הנפלאים.

    האם אפשר לוותר על האגבה בעוגת הגבינה או להשתמש בתמרים או משהו בריא אחר?

    איך עושים את העוגה בוויטמיקס?

    תודה
    מרטין

  2. דניאל

    סליחה אבל עם כל הכבוד למלחמה שלכם בצריכת חלב (ולא שאני חסיד של חלב) אבל אגוזים הם מקור לשומן.
    ושימוש בשומן לצורך הפקת אנרגיה ?!?
    אולי עדיף שהגוף קודם ישרוף את השומן העודף שיש לרובנו?!
    ומה גם שהדרך לשריפת שומן כאנרגיה היא ארוכה ומסובכת עבור הגוף הרבה יותר מאשר שימוש בפחמימה (שקיימת ברובה בחלב רגיל)
    אז אולי תאמרו לאנשים שהם הולכים להשמין מהחלב אגוזים שאתם מציעים לפני שאתם מתפארים בסגולות ויתרונות השומן הנ"ל ביחס לשומן המזיק…

  3. מירי

    סליחה, אבל, מה זה בדיוק "מחזקת את מערכת הדם".אבסורד!

  4. לבנה

    חג שמח!
    תןדה על המתכונים.
    מה עושים עם שאריות השקדים לאחר הסינון?
    לבנה.

  5. מישהי

    וסידן חיוני ביותר לגוף שלנו, לבניית העצמות.

  6. אילת

    "מישהי" מס' 5 – למרות שיש בחלב סידן, יש בו כמות מופרזת של זרחן עבור בנות ובני אדם. התוצאה: אוסטאופורוזיס, שזה בריחת סידן.
    רוצה סידן? תאכלי טחינה. אגוזים. כרוב.