קינואה מתכון בסיסי
מאת: ורד שומרוני תזונאית קלינית טבעית
זמן קריאה: < 1 דקה
מתכון ל-4 מנות
מצרכים:
- כוס קינואה
- 2 כוסות מים
- 1 כפית שמן זית
- תבלינים לפי הטעם, רצוי תבלין דומיננטי
איך מבשלים את הקינואה? הוראות הכנה:
רצוי לשטוף את הקינואה לפני במסננת.
יש לחמם את הקינואה בכפית שמן זית למשך מספר שניות.
להוסיף את המים עם התבלינים, תחילה על אש גבוהה עד שהמים ירתחו ואז להנמיך את האש ולכסות את הסיר. היחס בין הקינואה למים הוא: על כל כוס קינואה יש להוסיף שתי כוסות מים.
כעבור חמש דקות להסיר את המכסה.
כשכל הנוזלים נספגו, הקינואה רכה ומוכנה לאכילה.