קבב מעדשים ירוקות
כשאנחנו חושבים על קבב, אנחנו בדרך כלל חושבים על ארוחה בשרית כבדה, שאחריה אנחנו מפוצצים ועייפים.
הקבב הזה הוא בדיוק ההיפך!
זהו קבב מעדשים ירוקות שכלול בתוכנית לחידוש האנרגיות מתוך הספר "עייפות כרונית – למה זה קורה לי ואיך יוצאים מזה?".
בריא בריא וטעים טעים. מומלץ להכין ולהתנסות.
למתכוני בריאות נוספים שמחליפים מנות בשריות:
מתכון קבב מעדשים ירוקות
מצרכים ל-4 מנות:
1 כוס עדשים ירוקות
2 כפות גהי או שמן זית + תוספת לפי הצורך
3 כפות יוגורט סמיך או 1 כף שקדייה
½ כפית מלח ים דק
2-1 פלפלים ירוקים חריפים, ללא גרעינים, קצוצים
1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
½ כפית גאראם מסאלה
¼ כפית פלפל קאיין
1 כף כוסברה טרייה, קצוצה דק
¼ כוס פירורי לחם ללא גלוטן
לקט עלים ירוקים (לבחירה)
טחינה מוכנה, כרוטב
הוראות הכנה:
שמים את העדשים במסננת ושוטפים במים זורמים קרירים.
מעבירים לקערה בינונית, ממלאים במים עד לגובה של כ-5 ס"מ, מכסים את הקערה ומשרים ללילה.
למחרת, מסננים את המים.
במחבת גדולה מחממים 1 כף מהגהי על להבה גדולה.
כשהגהי מתחמם, מוסיפים את העדשים המסוננות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות, עד שהן מתרככות אך עדיין נשארות שלמות.
מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את היוגורט.
טוחנים עד שהתערובת מקבלת מרקם סמיך.
במידת הצורך, מגרדים את שארית התערובת מדופנות הקערה.
מנגבים את המחבת בנייר סופג.
מעבירים את תערובת העדשים והיוגורט לקערה ומוסיפים את המלח, הפלפלים, הג'ינג'ר, השום, הגאראם מסאלה, הקאיין, הכוסברה ופירורי הלחם ומערבבים היטב את כל המרכיבים בעזרת הידיים.
מודדים כ-⅓ כוס מהתערובת ויוצרים ממנה קציצת קבב דקה ושטוחה בקוטר של כ-6 ס"מ (אתם אמורים לקבל 12 קציצות).
מחממים את כף הגהי הנותרת במחבת על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות במשך 6-5 דקות מכל צד, עד שהן הופכות לשחומות ופריכות. במידת הצורך, מוסיפים עוד גהי.
מגישים את קציצות הקבב על מצע של עלים ירוקים בתוספת טחינה.