מרק כרובית טבעוני מוקרם
המרק הזה מרגיש חגיגי ומיוחד הודות לצבעו הלבן וטעמו העשיר.
יחד עם זאת, הוא כל כך בריא וקל להכנה, אז למה לא להכין אותו גם סתם כך?
מוזמנים לפנק את עצמכם ואת בני הבית ולראות איך כולם מתענגים עליו.
למתכוני מרקי בריאות נוספים:
מתכון מרק כרובית טבעוני מוקרם
מצרכים
ראש של כרובית אורגנית
3 כפות שמן זית
1 בצל
4 שיני שום
חצי ליטר מים או ציר ירקות
250 מ"ל חלב קוקוס / סויה / שקדים (לא ממותק)
תבלינים: אגוז מוסקט, פלפל ומלח
איך מכינים?
מפרקים את הכרובית לפרחים וקוצצים את הבצל ואת השום
מחממים בסיר שמן זית
מטגנים את הבצל עד להזהבה
מוסיפים את השום עד שגם הוא מזהיב קלות
מכניסים גם את הכרובית לטיגון של 2-3 דקות
שופכים לסיר את החל הצמחי ואת המים / ציר הירקות.
מביאים לרתיחה
מבשלים על אש גבוהה-בינונית למשך 20 דקות, עד שהכרובית מתרככת
מוסיפים את התבלינים ומצננים מעט
טוחנים את המרק , בעזרת בלנדר מוט, למרקם קטיפתי וחלק
לפני הגשה אפשר לזלף שמן זית מעל ו/או לקשט עם פרוסות שקדים או פטרוזיליה קצוצה.