מרק ירקות וקינואה לגיל המעבר
צריכת מרק בגיל המעבר, היא דרך טובה להוסיף נוזלים החשובים כל כך לתזונה בגיל זה.
במרק הבא תמצאו קינואה ומגוון ירקות, המספקים סיבים תזונתיים וכן מינרלים וויטמינים החיוניים לתמיכה בגיל המעבר, כמו סידן, אבץ, מגנזיום ועוד.
בין הירקות במרק – כרוב ממשפחת המצליבים.
משפחת המצליבים עשירה בפיטואסטרוגנים, ונמצא כי צריכה של 1-2 מנות של ירקות מצליבים ביום, מפחיתה משמעותית את הסיכון ללקות בסרטן השד בגיל המעבר.
למידע נוסף אודות תזונה לגיל המעבר:
האם הורמונים הם התשובה לגיל המעבר אצל נשים?
מתכון מרק ירקות וקינואה לגיל המעבר
מצרכים:
כף שמן
שני שליש כוס קינואה
גזר
2 עגבניות
גבעול סלרי
חצי פלפל ירוק
רבע ראש כרוב
חצי בצל
2 שיני שום
3.5 כוסות מים
2 כוסות מרק ירקות
מלח ופלפל
פטרוזיליה לקישוט
הוראות הכנה:
קוצצים את הגזר, הסלרי, הפלפל הירוק, הבצל והשום.
קוצצים גם את העגבניות והכרוב ושמים בנפרד.
מחממים את השמן על אש בינונית בסיר גדול.
מוסיפים את הקינואה ואת הירקות שקצצנו, מלבד הכרוב והעגבניות.
מבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהבצל נהייה חום.
מוסיפים את המים, המרק, הכרוב והעגבניות.
מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות הירקות והקינואה.
מתבלים בפלפל ובמלח, לפי הטעם, ומסירים מהאש.
מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.