מה באמת מסתתר בתוך הרימון? כל מה שלא ידעתם על פרי החג
הרימון הוא סמל מרכזי בראש השנה לשפע… ובהחלט מדובר גם בשפע של בריאות!
מתחת לקליפה האדומה של הרימון מסתתרים זרעים עסיסיים, הנקראים arils.
כל אחד מהם הוא מעין "פצצת בריאות" קטנה ומפתיעה.
הרימון: פרי עוצמתי עמוס בחומרים מזינים
הרימונים עשירים בסיבים, ויטמינים ומינרלים – כל זאת בכמות קלוריות נמוכה יחסית.
למשל, פרי אחד, המכיל כ-234 קלוריות, יכול לספק לכם:
- 32% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C
- 27% מהצריכה היומית המומלצת של חומצה פולית
- 4.7 גרם חלבון
- 11.3 גרם סיבים
- 8% מהצריכה היומית המומלצת של מגנזיום
- 13% מהצריכה היומית המומלצת של אשלגן
- 3.3 גרם שומן
- 52 גרם פחמימות
- 8% מהצריכה היומית המומלצת של זרחן
נוגדי חמצון: הנשק הסודי של הרימון
האם ידעתם שהרימון הוא אחד מהמקורות העשירים ביותר לנוגדי חמצון?
נוגדי חמצון אלה מסייעים לגוף להילחם בנזקי רדיקלים חופשיים שיכולים להאיץ תהליכי הזדקנות ולהוביל למחלות כרוניות.
בין התרכובות הללו תמצאו את הפוניקאלאגינים, האנתוציאנינים, וטאנינים הניתנים להידרוליזה.
כל אלה נשמעים אולי כמו מילים מדעיות מסובכות, אך הם למעשה מגנים על גופכם בצורה יוצאת דופן.
מגן על מערכת העיכול
הרימון תורם גם לבריאות מערכת העיכול שלכם.
הוא עשיר בסיבים המועילים למערכת העיכול ומחקרים מצביעים על כך שעשויות להיות לו השפעות פרה-ביוטיות, שעוזרות לתמוך במיקרוביום המעיים שלכם ובכך לשפר את הבריאות הכללית.
דלקת כרונית? הרימון כאן כדי לעזור
האם ידעתם שדלקת כרונית היא אחת מהגורמים המרכזיים למחלות כמו סוכרת, סרטן ומחלות לב?
כאן הרימון נכנס לתמונה עם תרכובות בשם punicalagins, שהוכחו כבעלי תכונות נוגדות חמצון ואנטי-דלקתיות.
תוספת קבועה של רימונים לתזונה עשויה לסייע במניעת דלקות שעלולות להוביל למחלות קשות.
הרימון: בעל תכונות אנטי-סרטניות?
זה אולי נשמע מדהים, אבל מחקרים מראים שלתרכובות ברימון יש השפעות אנטי-סרטניות.
בין אם מדובר בעיכוב צמיחת גידולים בכבד או בהשפעה אפשרית על סרטן הערמונית – הרימון עשוי להיות כלי חשוב במלחמה נגד הסרטן.
תורם לבריאות הלב
מחקרים מצאו כי מיץ רימונים עשוי להוריד לחץ דם, להפחית את הצטברות הפלאק בכלי הדם ואפילו להפחית את התדירות של כאבים בחזה.
מדובר בפתרון טבעי שיכול לשמור על לבכם בריא לאורך זמן.
גם הכליות יודו לכם
אם אתם סובלים מאבנים בכליות, כדאי שתשקלו להוסיף רימונים לתזונה.
מחקרים מצאו שתמציות רימונים עשויות לסייע במניעת היווצרות אבנים, ולעזור בוויסות הריכוז של האוקסלטים, הסידן והפוספטים בדם, שהם מרכיבים נפוצים של אבנים בכליות.
נלחם במיקרואורגניזמים מזיקים
הרימון לא עוצר שם. הוא נלחם גם בחיידקים, פטריות ושמרים שמאיימים על גופכם.
על ידי הפחתת צמיחה של חיידקים, רימונים יכולים, למשל, לשפר את בריאות הפה שלכם, להפחית ריחות רעים מהפה ולמנוע עששת.
עשוי לשפר את סיבולת הפעילות הגופנית
רוצים להוציא יותר מהאימון שלכם? רימון הוא הפרי בשבילכם!
מחקרים מראים כי הפוליפנולים ברימונים יכולים לשפר את סיבולת השרירים שלכם ואת ההתאוששות לאחר מאמץ גופני.
מסייע לשמור על המוח חד
הרימון לא דואג רק לגוף אלא גם למוח.
על פי מחקרים, תרכובות נוגדות חמצון בשם ellagitannins שנמצאות ברימון יכולות לסייע בהגנה על תאי המוח מפני נזק חמצוני, ולהפחית את הסיכון למחלות כמו אלצהיימר ופרקינסון.
למאמרים קודמים אודות יתרונותיהם הבריאותיים של מאכלי החג:
דגים – תוספת בריאה לתפריט או סכנה?
לסיכום
הרימון הוא הרבה יותר מפרי יפהפה וטעים.
עם תכונות נוגדות חמצון, אנטי-דלקתיות, אנטי-סרטניות ושיפור סיבולת פיזית – הוא אחד מהפירות המשמעותיים ביותר שאתם יכולים להכניס לתזונה שלכם.
אז כשאתם נוגסים ברימון בראש השנה, תדעו שהוא לא רק סמל של ברכה – הוא ממש בוסט של בריאות!
רוצים להתחיל את השנה בכיוון הנכון? הוסיפו את הרימון לתפריט שלכם וקבלו אנרגיה, בריאות וחיוניות לשנה החדשה.