לביבות ירק אפויות ללא גלוטן
מי אמר שחייבים לטגן לביבות בשמן ולהשתמש רק בתפוחי אדמה? הלביבות הבאות מזינות את הגוף, משמחות את הנפש ומוסיפות צבע ובריאות לכל צלחת.
למתכונים נוספים של לביבות בריאות נטולות גלוטן:
מתכון לביבות ירק אפויות ללא גלוטן
מצרכים:
בצל גדול קצוץ לקוביות
2 שיני שום כתוש
אם אוהבים: 2-3 רצועות פלפל חריף ירוק
3 זוקיני כהים ויפים
בטטה מגוררת
גזר אחד מגורר
חופן גדוש וקצוץ של ירק: כוסברה / פטרוזיליה / שמיר
2 ביצים (מומלץ ביצי חופש אורגניות)
חצי כוס קמח אורז (עדיף מלא) + רבע כוס קמח שקדים
מלח הימאליה ורוד או מלח אטלנטי אפור
פלפל שחור גרוס
איך מכינים?
מגררים דק את הזוקיני ומניחים אותו עם מעט מלח מעל מסננת למשך 20 דקות. זאת על מנת שהנוזלים ייצאו.
בינתיים, מטגנים בשמן זית בצל, שום ופלפל חריף למשך כ-10 דקות עד להזהבה קלה. מצננים.
סוחטים את הזוקיני היטב ומוסיפים לגזר ולבטטה המגוררים
מערבבים יחד עם הביצים, הקמח, הירק והתבלינים.
אם התערובת נוזלית מידי, ניתן להוסיף קמח כדי לייצבה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בחמאה / גהי.
אופים את הלביבות בתבנית למשך כ-25 דקות ב-180 מעלות, עד שהן משחימות.
מצננים ומגישים בליווי סלט ירוק ומרענן.