Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

לא כל כך קשים לפיצוח: הערמונים  

מאת: טופז דרזנר, דיאטנית
זמן קריאה: < 1 דקה

ערמונים. צילום: PEXELS

Jeliat_In

ערמונים תמיד מתקשרים לנו לחורף. בעיקר למי שביקר בערים אירופאיות בחורף שבכל פינת רחוב מוכרים ערמונים קלויים בנייר. גם בארץ אכילת ערמונים היא פופולרית. קיימים 4 סוגים עיקריים של ערמונים: אירופאים, סינים, יפנים ואמריקאים. ישנם ההבדלים תזונתיים בין הסוגים השונים. ההבדלים מתבטאים בריכוז אבות המזון הויטמינים והמינרלים שבכל סוג הנובעים מהאקלים והקרקע בה גדל העץ.

 

אז מהו הערמון?. הערמונים שייכים למשפחת האגוזים בשל המראה שלו בהיותו עטוף בקלפה קשיחה. בהרכבו התזונתי שייך הערמון למשפחת הפחמימות ולא למשפחת השומנים כמו סוגי האגוזים האחרים.

 

דוגמא להבדל תזונתי בין ערמונים לאגוזי מלך 

ערך תזונתי ל-100 ג'/ מוצר  ערמונים קלויים קלופים אגוזי מלך קלופים
חלבון 3 15
פחמימות 48 7
שומן 2.2 65
סיבים תזונתיים 5.1 6.7

( ערכים לקוחים ממערכת צמרת של משרד הבריאות)

הערמונים עשירים יותר בפחמימות ויכולים להוות מקור פחמימה מעולה למנות חורפיות. כמות השומן של הערמונים נמוכה, לעומת משפחת האגוזים שלהם תכולת פחמימות נמוכה אך כמות שומן גבוהה במיוחד.

 

אגוז הערמון עשיר מאוד במינרלים וויטמינים.

את הערמונים קולים על קמין או בתנור משלבים בתבשילי קדירה כמקור פחמימות ולתוספת גיוון בטעם המיוחד. ניתן להכין ממנו ממרח וקינוחים מתוקים נהדרים.  

 

מתחשק לכם להתחיל לאכול ערמונים? בדקו את המתכון לאורז אדום מלא עם ערמונים.

 

הכתבה באדיבות טופז דרזנר, דיאטנית ראשית בשומרי משקל.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו