כרובית בתנור ברוטב קשיו
עכשיו זו העונה של הכרובית, אז בחרו לכם אחת טובה, וקבלו מתכון למנה נהדרת שמתאימה לכל ארוחה.
עוד מתכונים לכרובית בתנור:
גרסה נטולת גלוטן למתכון האהוב של כרובית עם פירורי לחם
מתכון וידיאו: כרובית צלויה עם טחינה וקארי
מתכון כרובית ברוטב קשיו
מצרכים:
כרובית חלוטה – 30 דקות במים רותחים
פירורי לחם מוזהבים לא מתובלים
מלח גס
שמן זית
לרוטב :
150 גרם קשיו
כפית מלח
שן שום
2-3 כפות חרדל דיזון גרגירים באיכות מעולה (למי שלא חובב חרדל, ניתן להחליף בכל תבלין אהוב בנדיבות קארי/ אורגנו/ טימין/ כמון)
שתי כפות שמן זית
אופן ההכנה:
יש להכניס את כל מצרכי הרוטב לנינג'ה/בלנדר עד שנהפך לרוטב סמיך (אבל לא מדי).
מפזרים על נייר אפייה אקולוגי מלח גס ומעט שמן זית, מניחים את הכרובית החלוטה, מורחים את רוטב הקשיו על כל הכרובית, ומפזרים מעל פירורי לחם.
מכניסים לתנור לארבעים דקות על 180 מעלות כשהכרובית מכוסה בנייר אלומיניום ממוחזר.
מסירים את הכיסוי ומשאירים בתנור לעוד רבע שעה על 200-220 מעלות שיהפוך לקריספי ואז מוציאים.
אפשר להכין כמות כפולה של רוטב כדי להגיש כמתבל לצד הכרובית.